Ankara siyaseti bir süredir Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersin'de şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoul'un Türkiye'de filmlere konu olacak şekilde dolandırılması iddialarını konuşuyor. 30 Haziran'da suç duyurusunda bulunan Kachkoul, AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat, Sayit Subaşı (Fırat'ın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşı'nın oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan' şikayetçi oldu. Salgın nedeniyle 12 Mart'tan beri Ankara'da bir otelde kalan Imad Kachkoul, SÖZCÜ'ye iddialarını anlattı.

Efe Subaşı, Imad Kachkoul'u Meclis'e soktu, 15 Temmuz anıtına götürdü.
MECLİS'İ GEZDİRDİLER: İddiaya göre Salih Fırat'ın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile Kachkoul otelinden alındı. Fırat'ın Meclis'te odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, iş insanına “Salih Bey'in makamı yoğun, Metin Gündoğdu'nun odasında ağırlayacağız” dedi. Kachkoul'u odaya götürüp hatıra fotoğraf çektirdiler, 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fırat'ın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağrıldı” denildi.

Kachkoul, dekontu savcılığa verdi.
AKPAR MİMARLIK OFİSİ: Kachkoul, Ümitköy'deki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşı'nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşı'nın ofisin Salih Fırat ve Bulut'a ait olduğunu söylediğini öne sürdü. Ve yine Kachkoul'un iddiasına göre 25 Mart'ta Mısır'a özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti. Kachkoul, 26 Mart'ta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi. Hakkında açılmış 55 ayrı ‘sahtecilik ve dolandırıcılık' davası, 16 ayrı arama kararı bulunduğu ileri sürülen Sayit Subaşı'na bir daha ulaşamadı.

Türkiye’nin dört bir yanında halk iradesine sahip çıkıyor: TİP meydanlarda Can Atalay'a "özgürlük" talep etti27 izlenme
Kalpteki Tüm Damarları Mahvediyormuş! Nefes Kesen Horlamayı Durduracak 2 Tüyo19 izlenme
7.000'den fazla hemşire greve gitti!25 izlenme
Narin cinayeti davasında önemli gelişme: Beklenen rapor mahkemede16 izlenme
Donatçı cinci kadın yeniden sahnede! '1400 cin kavmini komutlandırıyorum'52 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 7.773 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.228.322’ye, can kaybı da 47.134’e yükseldi!39 izlenme
EYT'lilere ilk maaş ne zaman yatacak? Bakan Bilgin açıkladı56 izlenme
Diyarbakır’da öğrencilerin dans etkinliğine gerici saldırı! Tekbirle bastılar: ‘Tekbir-Allah-u Ekber’22 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan TEKNOFEST ziyaretini değerlendiren Selçuk Bayraktar'a yanıt: Orası Devletindir, kişiye ait değildir.
CHP'li Karabat: "Yılın ilk 5 ayında yapılan faiz ödemesi 238 milyar TL. Depremzedelere 350 bin konut yapılabilirdi"
Tartıştığı esnafı 12. kattan aşağı attı!
Suriyeliler boğazını kesmişti Yaşama tutunamadı