Cumhurbaşkanlığı Sarayı güvenlik ve resmi hizmetlerde kullandığı araç filosuna 25 yeni kiralık araç daha katacak.
Daha önce açılan bazı araç kiralama ihalelerini, “Ödeneğin üstünde teklif verilmesi” gibi gerekçelerle iptal eden Cumhurbaşkanlığı, 1 Haziran 201931 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki 36 ay süresince kullanmak üzere sürücülü, altısı yabancı menşeli, 19’u da yerli araç kiralamak üzere ihale ilanı yayımladı.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Asgari 2017 model ve sedan kasa, siyah veya metalik gri olması istenilen yabancı araçlar için aranan özelliklerden bazıları “Motor hacmi 19002000 cc arası, otomatik vites, elektronik park freni, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, anahtarsız çalıştırma sistemi, görsel park desteği, geri görüş kamerası, tam otomatik klima, yağmur sensörü” olarak sıralandı. Yabancı araçların 170 bin kilometre, yerli araçların ise 110 bin kilometreden daha fazla kullanılmamış olması istendi.
Geçen günlerde üç yıllık süre için 66 araç kiralayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de 10 yeni araç daha kiralamak için ihale açtı. Yedi ay süre ile kiralanacak araçlar, TBMM’yi ziyarete gelen yabancı ülke meclis başkanları ve beraberlerindeki parlamento heyetleri ile diplomatik konukların hizmetinde kullanılacak.
Siyah, lacivert ya da füme metalik renk olması istenen araçların, “En az 2015 model ve 1598 cc. motor hacmine sahip olması, yol bilgisayarı ile sürücünün yorgunluğun tespit eden ikaz sistemi bulunması” gibi teknik özelliklerinin bulunması şart koşuldu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1338282/Saray_a__kiralik__guvenlik_filosu.html
Eş-dost akraba belediyesi!77 izlenme
Açlık sınırı 20 bin TL'nin üzerinde! 'Asgari ücret' detayı26 izlenme
Atatürk'ün hediyesi bu bayramları kaldırdılar: Tarihe karıştı9 izlenme
TÜİK işsizlik azalıyor diyor ama umudunu yitirenler rekor kırdı!58 izlenme
İmamoğlu için Batı neden sessiz? Nedeni ortaya çıktı25 izlenme
Özgür Özel CHP'nin oy oranını açıkladı! AKP'ye fark üzerine fark9 izlenme
Mansur Yavaş: "Hakkımda soruşturma yok ancak..."17 izlenme
ABD donanma pilotu Steve Scheibner'dan 'sabotaj' iddiası: "Hayatımda böyle bir şey görmedim. Ne kadar yaşlı olursa olsun, bir C-130 havada bu şekilde parçalanmaz!"27 izlenme
Aşiret dizisinde 'mutlak butlan' sahnesi! Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu: "Meclis'te milletvekilleri arasında "Kamuoyu mutlak butlan kararına alıştırılıyor mu?" diye soruluyor"
Metin Uca gözyaşlarıyla uğurlandı
4 yaşındaki yeğenine istismarda bulunan dayı tekrar yeğeni ile yaşamaya başladı
Japonya'da 11 yıl önce yaşanan 9,1 şiddetindeki Tohoku depremine ait görüntüler yeniden gündem oldu