Cumhurbaşkanlığı Sarayı güvenlik ve resmi hizmetlerde kullandığı araç filosuna 25 yeni kiralık araç daha katacak.
Daha önce açılan bazı araç kiralama ihalelerini, “Ödeneğin üstünde teklif verilmesi” gibi gerekçelerle iptal eden Cumhurbaşkanlığı, 1 Haziran 201931 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki 36 ay süresince kullanmak üzere sürücülü, altısı yabancı menşeli, 19’u da yerli araç kiralamak üzere ihale ilanı yayımladı.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Asgari 2017 model ve sedan kasa, siyah veya metalik gri olması istenilen yabancı araçlar için aranan özelliklerden bazıları “Motor hacmi 19002000 cc arası, otomatik vites, elektronik park freni, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, anahtarsız çalıştırma sistemi, görsel park desteği, geri görüş kamerası, tam otomatik klima, yağmur sensörü” olarak sıralandı. Yabancı araçların 170 bin kilometre, yerli araçların ise 110 bin kilometreden daha fazla kullanılmamış olması istendi.
Geçen günlerde üç yıllık süre için 66 araç kiralayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de 10 yeni araç daha kiralamak için ihale açtı. Yedi ay süre ile kiralanacak araçlar, TBMM’yi ziyarete gelen yabancı ülke meclis başkanları ve beraberlerindeki parlamento heyetleri ile diplomatik konukların hizmetinde kullanılacak.
Siyah, lacivert ya da füme metalik renk olması istenen araçların, “En az 2015 model ve 1598 cc. motor hacmine sahip olması, yol bilgisayarı ile sürücünün yorgunluğun tespit eden ikaz sistemi bulunması” gibi teknik özelliklerinin bulunması şart koşuldu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1338282/Saray_a__kiralik__guvenlik_filosu.html
Halk Özel Harekâtı Derneği kapatıldı251 izlenme
Sedat Peker'in videosuyla gündeme gelen Erkam Yıldırım'a bir şok da mahkemeden geldi!68 izlenme
İBB’den bir ilk daha! Hasat yapıldı, İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak!32 izlenme
İktidarı üzecek sonuçlar: AKP'ye soğuk duş!79 izlenme
Barbaros Şansal: "Dilan Polat’ı Süleyman Soylu’ya sorun…"53 izlenme
Meral Akşener'in açıklamalarının ardından İYİ Parti'de istifa dalgası24 izlenme
Menzil tarikatı üyesi olduğu iddia edilen öğretmenin, yaramazlık yapan öğrencilere tek tek tövbe ettirmesine tepki yağdı52 izlenme
Şimşek’i yalanlayan tablo! Asgari ücrete 5 depo benzin30 izlenme
Çiftçiler ve ailelere yönelik yardım paketleri peş peşe açıklandı!
Erdoğan, ‘İstemeseniz de yapacağız’ demişti… İşte Kanal İstanbul anketinin sonuçları
Erdoğan'ın yazlık sarayı için yapılan ağaç katliamını protesto etmek isteyen halka engelleme!
Aktroll onları hedef aldı: İhraç edilen teğmenden tokat gibi yanıt!