Muğla’nın doğal ve arkeolojik SİT alanları ile ünlü Bodrum ilçesi Gölköy Cennet Koyu betona dönüştü.
Yarım adada 18 ay önce inşaata başlayan Cengiz Holding, doğal ve arkeolojik sit alanlarından oluşan 678 bin metrekarelik alanın ardından hızını alamadı.
Yaşar Anter'in haberine göre; Muğla Valiliği’nin ekim ayı sonuna kadar olan inşaat yasaklarına da uymayan Cengiz Holding ne belediyeyi ne valiliği ne de bakanlığı dikkate almadı.
Gökburun Yarımadası’nı betona gömen Cengiz Holding, Akdeniz foklarının barınma alanı olan bölgede iddiaya göre ruhsatsız ve izinsiz marina inşaatına başladı. Dev inşaat makineleri, kamyonlar, dozerlerin aralıksız çalıştığı görüldü.

Betona boğulan alanda tek bir ağaç kalmadı. Otel inşaatına ‘ÇED gerekli değil’ kararı verilen şirket, deniz kıyısına yedi batık dalgakıran yapımı için de onay almıştı. Dalgakıranlar için koya iş makineleri daldı. Akdeniz foklarının mağaralarının bulunduğu alanda denizin içinde süren inşaata tepki geldi. Cengiz Holding, 3 bin 171 metrekare alana beton bloklarla yedi dalgakıran dikmek için çalışma başlattı.
Gökburun Yarımadası’nın betona gömüldüğünü, sıranın denizin içine geldiğini belirten MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Bodrum Sözcüsü Nihat Kalyoncu, tepkilerini dile getirdi. Kalyoncu şunları söyledi:
“Cengiz holding neden durdurulamıyor? Çünkü kurumların bütün güçlerini almışlar. Bu nedenle de gördüğünüz gibi akla zarar bir durumun ortaya çıkmasına neden oldular. Bodrum’un ne doğasına ne yapısına ne altyapısına ne üst yapısına uymayan bir inşaat talanı var, yasaya uygun hiçbir şey yok.”

Bölgede sadece insanların yaşamadığını, karada ve denizde bir yaşamın sürdüğünü vurgulayan MUÇEP Sözcüsü Kalyoncu, şöyle konuştu:
“Sonra diyoruz ki foklar, balıklar nereye gitti? Azaldı, nasıl azalmasın ki? Foklar, balıklar diğer canlılar bu cehennemde nasıl yaşasın? Biz gelecek nesillere böyle bir dünya mı bırakacağız, böyle bir Bodrum mu bırakacağız? Bu devletin bir ayıbıdır. Burada karada ve denizde ekosistem rant uğruna bitti. Değer mi peki?”
BTS'den flaş iddia! "Bu tren Çin treni değildi"37 izlenme
CHP'den 'İngiltere'nin göçmenleri Türkiye'ye yollamayı planladığına' yönelik iddiaya sert tepki!38 izlenme
Danıştay’ın Bursa’da iptal ettiği metro hattı aynı şirkete 342,8 milyon lira zamla ihale edildi!38 izlenme
Ne zaman basılacağı merak ediliyordu: Şenol Babuşcu 500 TL'lik banknot için tarih verdi21 izlenme
‘Millete domuz yediriyorlar’543 izlenme
Bebek bezlerinin fiyatı bir yılda yüzde 200 arttı16 izlenme
Vatandaşlar ağaçların kesilmesine isyan etti!75 izlenme
Eskiden AKP’ye oy verdiğini söyleyen Konyalı esnaf: “Tamamen değişken bir parti oldu. Zengin partisi oldu. Artık bizim partimiz değil”27 izlenme