Ankara’da özel halk otobüsleri 1 Şubat 2025 Çarşamba gününden itibaren ücretsiz, öğrenci abonman ve indirimli yolcu taşamayacağını duyurdu ve indirimli seyahat edecek yolculara 'belediye otobüslerine binin' dedi.
Otobüsçü esnafı yılın başında SGK ve vergi borçlarının tahsil edilmesi amacıyla belediyelerin gelirlerinde yapılan kesintiler nedeniyle bu desteklerin kesildiğini söyledi.
Otobüsçüler belediyenin abonman, indirimli ve ücretsiz tarife gelir desteği uygulamasının 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle sona erdiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğinin ise kendilerini yetmediğini ileri sürdü.
Özel halk otobüsçüleri, tam kart sahibi olmayan yolcuların 'kamu araçlarını tercih etmelerini' tavsiye etti.
Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'da özel halk otobüslerine Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) sağlanan gelir desteğinin yeniden sağlanmasını ve biletlere zam yapılmasını istemişti.
Geçen hafta basın toplantısında konuşan Kara, ABB'den aldıkları desteğin yeni yıl itibarıyla
Son verilmeyeceğini söylemişti. Kara, çeşitli gider kalemlerine ve ürünlere zam yapıldığını, ancak ulaşıma Ankara'da zam gelmemesinden dolayı mağdur olduklarını öne sürmüştü.
Ücretsiz biletlerdeki gelir desteğinin artması yönünde talepte bulunan Kara, ücretsiz biniş hakkına sahip 65 yaş ve üstü bazı vatandaşların araçlarda keyfi yolculuk yaptığını ileri sürdü.
Sorunlarına çözüm üretilmezse 20 Ocak'tan itibaren hizmet vermeyeceklerini duyurmuş, 20 Ocak'ta kontak kapatma yoluna gitmemeleri halinde ise ücretsiz ve abonman karta sahip vatandaşları, özel halk otobüslerinde taşımayacaklarını söylemişti.
2023 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde pandemi sürecinde özel halk otobüslerine verilen gelir desteğinin uzatılması önerisini sunmuştu.
Meclis’te oy çokluğuyla kabul edilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kararı veto etmişti.
Bunun üzerine özel halk otobüsleri 65 yaşını geçenlerin ve engellilerin kullandığı serbest kartlarının kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıklamıştı.
Otobüsçü esnafının bastırması sonucunda gelir desteği teklif ABB Meclisi’nden oy birliğiyle geçmişti.
Nefes
Yumurtaya büyük zam! Koli fiyatı rekor kırıyor!44 izlenme
Bazıları için "adalet" hızlı işliyor: İBB yöneticisine saldıran şahıs hakkında tahliye kararı29 izlenme
Çaya dev zam! Çay simit hesabı değişecek43 izlenme
Memurun seyyanen zammını kırptılar53 izlenme
AKP'nin ağır toplarından flaş İmamoğlu itirafları! 'Erdoğan yoruldu' 'Türkmenistan gibi...'23 izlenme
Aileler itiraz etmişti: Serbest bırakılan sapık tutuklandı20 izlenme
Taliban stadyumda idam etti! Binlerce kişi izledi!45 izlenme
Vatandaştan Erdoğan'a 'Yaygara' yanıtı! ‘Acınacak durumdayız, halkı kandırıyorlar, halk perişan, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’82 izlenme
Kim bu çift maaş alanlar? Hem bakanlıktan maaş alacaklar hem de...
Bodrum'da 45 derece sıcakta asfalt eridi
TÜGVA ve birçok gerici yapı festivallere savaş açtı: Yasaklansın
İmamoğlu'ndan 19 Mayıs'ta gençlere soru bankası müjdesi! 100 bin adet soru bankası kitapları ücretsiz olarak dağıtılacak!