FacebookTwitter
  • Anasayfa
  • Video Galeri
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Haber
Popüler
Home
04 Temmuz 2025 ( 23 izlenme )
Reklamlar

Alevler içindeki İzmir'de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi


Çeşme başta olmak üzere İzmir'in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın mayıs ayında bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.


İzmir'in Çeşme ilçesi başta olmak üzere günlerdir çok sayıda ilçede devam eden yangınların bir kısmı kontrol altına alınırken, yangın söndürme çalışmalarının yetersizliğine yönelik tartışmalarda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yangın söndürme çalışmalarına yalnızca karadan müdahale etmesi tartışmalara konu olurken, Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangın söndürme uçağı satın alınması ve kullanılması için yetki talep ettiği ancak bu isteğe onay verilmediği ortaya çıktı. 

BELEDİYE YETKİ İSTEMİŞ, BAKANLIK REDDETMİŞ 

Talebin reddedilmesinin ardından açıklamada bulunan Tugay, şu ifadeleri kullanarak belediyenin yangın söndürme uçağı satın alınmasına izin verilmediğini belirtti:

"Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınlara yönelik hazırlıklı olduklarını söyledi. Yangın söndürme uçağı alma konusunda da açıklama yapan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin veya genel olarak belediyelerin yangın söndürme uçağı alma ve kullanma yetkileri yok. Uçağı almak yetmiyor bunu kullanmak için de izin gerekiyor. Konuştuk, buna izin verilmeyeceği söylendi. Gerçekçi olan şey bizim karadan mümkün olduğunca yangına müdahale etmemiz. Her kurumla tam bir uyum içerisinde çalışmaya hazırız” 

Sözcü

Tweet

Önerilen Videolar

  • İmamoğlu ve Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı anketinde dikkat çeken fark! Yüzde 10'a merdiven dayadı26 izlenme
  • Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a EYT tepkisi: "Millet seçim oyunlarından bıktı"39 izlenme
  • Reklamlar
  • Ocak'ta tezgâha zam yağdı17 izlenme
  • AKP'liler birbirlerine tehdit yağdırdı: "Seni çivi gibi çakarım"46 izlenme
  • AKP'nin İmralı Süreci'nden sonraki hedefini medyası duyurdu! 37 vekile ihtiyaçları var10 izlenme
  • Memleket Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dansıyla sosyal medyada gündem oldu.45 izlenme
  • İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtan avukat Burak Saldıroğlu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı!19 izlenme
  • Ekrem İmamoğlu: Atatürk’e layık bir yönetici olacağıma söz veriyorum110 izlenme
Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

MHP cephesinden Sinan Ateş hakkında şok sözler! Yurttaşın talebi erken seçim: "Bir an önce önce erken seçim olsa da olmazsa da gitsin bu. Milleti kavurdu, yedi. İmamoğlu çıksa millet nefes alır" Bu yıl hem kurban sayısı azaldı hem de alım gücü düştü: Yoksul kurban kesemez, zengin tatile çıkıyor Fahiş zam talepleri mülk sahipleriyle kiracıları mahkemelik ediyor
www.birliktenkuvvetdogar.web.tr
Webeyo | Privacy Policy / Gizlilik İlkeleri | Kullanım Koşulları | Çerez Politikası | DMCA içerik kaldırma | İletişim/Contact
04 Temmuz 2025
https://www.birliktenkuvvetdogar.web.tr/alevler-icindeki-izmir-de-bakanliktan-belediyeye-ucak-reddi