Milyonlarca yurttaşı açlığa mahkûm eden ekonomik krizin gölgesinde kamu adına gerçekleştirilen astronomik harcamalara bir yenisi daha eklendi.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, bakanlıklar ile belediyelerin yüksek maliyetli kiralık otomobil ihaleleri kamuoyunda tartışılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çıtayı daha da yükseğe koydu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hava aracı kiralanmasına yönelik düzenlemeyi planladığı ihalenin onayını 26 Aralık’ta aldı. İhale, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü koordinesinde 29 Aralık’ta gerçekleştirildi.
Bakanlığın, 21 milyon 749 bin 999 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihaleye iki şirket ilgi gösterdi. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleşen ihale “pazarlık” yöntemiyle yapıldı. Teknik şartnameyi iki şirket inceledi ancak bir şirket teklif sundu.
Bakanlık bünyesinde oluşturulan ihale komisyonu, ihaleye verilen tek teklif üzerinde değerlendirmelerde bulundu. İhalede nihai karar ise 5 Ocak’ta verildi. 5 Ocak’ta Bakanlık ile Pan Havacılık ve Ticaret Anonim Şirketi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin maliyeti ise kayıtlara, 16 milyon 510 bin TL olarak geçti. İhale kapsamında kiralanan hava aracının 5 Ocak 2023 ile 5 Ocak 2024 tarihleri arasında kullanılacağı belirtildi.
FİLODA JET VAR
Bakanlığın hava aracı kiraladığı şirketin internet sitesine göre, uçak kiralama hizmeti için şirketin filosunda tek bir model uçak bulunuyor. Şirketin kataloğunda, 2005 model Cessna Citation 550 Bravo model jetin kiralama hizmetlerinde kullanıldığı belirtiliyor.
Türk Tabipleri Birliği: Eylül ayında 275 bin pozitif vaka gizlendi62 izlenme
Özgür Özel'in Aziz İhsan Aktaş iddiası doğru çıkarsa yer yerinden oynar: "Kaçtığı söyleniyor!"30 izlenme
Menzil Cemaati'nde miras kavgası yurt dışına taştı: Müritler dergâhta birbirlerine bıçak çekti!46 izlenme
Erden Timur ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi! Timur'un ifadesi ortaya çıktı36 izlenme
Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç: "Akşener CHP’yi bölmeye kalkıştı!"59 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 24.832 yeni vaka tespit edilirken, 126 kişi hayatını kaybetti, 6.243 kişi sağlığına kavuştu!58 izlenme
Hasan Mutlu’dan seçimin ardından ilk mesaj: "Bayrampaşa direndi darbeye boyun eğmedi"22 izlenme
Yıl bitmeden bütçe bitti!149 izlenme