Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüze ve Alevi halkımıza dönük kapı işaretleme, yazılama ve hakaret içeren bildiriler bırakma gibi tehdit ve gözdağı içeren saldırılara dün bir yenisi daha eklendi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şube Başkanımız Ali Öztürk’ün, evine sprey boyalarla hakaret ve küfür içeren yazılar yazılmak suretiyle hedef gösterilip tehdit edilmiştir” denildi.
‘YOK ETME POLİTİKASININ BİR YANSIMASIDIR’
Aleviler olarak daha öncede benzer şeylerle karşılaştıklarına yer verilen açıklamada, “Her defasında yetkililer ‘çocuklar yapmıştır’, ‘bunlar münferit olaylardır’, ‘yapan kişinin akli dengesi bozuktur’ gibi ciddiyetten uzak, saldırıların üstünü kapatmaya dönük yaklaşımlarla hareket etmişlerdir. Ancak bizler bu yaşananların bireysel ve münferit saldırılar olmadığının fazlasıyla bilincindeyiz. Devletin en üst yetkilileri tarafından defalarca ayrımcılık ve nefret içeren söylemlere maruz kaldık. Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta Alevileri katledenler ile onların avukatları çeşitli şekillerde ödüllendirildiler. Aleviler halkımıza dönük olarak devlet tarafından uygulanan sistematik bir ayrımcılık, ötekileştirme ve asimilasyon projesi bütün hızıyla devam etmektedir. O yüzden Bursa’da yaşanan bu saldırı tesadüfi bir saldırı olmayıp sistematik bir asimilasyon ve yok etme politikasının bir yansımasıdır” diye belirtildi.
‘YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER’
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Bursa Şubemizin ve Şube Başkanımız Ali Öztürk’ün sonuna kadar yanında olacağız. Gerekli bütün yasal işlemleri en kısa sürede başlatacağımızı ilan ediyoruz. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tehditler bizi yolumuzdan döndüremez! Baskılar bizi yıldıramaz!”


http://www.krttv.com.tr/gundem/alevileresokolumtehdidih15297.html
CDC’den yeni öneri: Aşılananlar için karantinaya gerek yok70 izlenme
Trafik polisi 'trafik levhasının arkasına gizlenerek' güya kırmızı ışıkta geçen araçları kaydediyor !909 izlenme
Nebati: "Enflasyon Aralık ayından sonra düşecek"47 izlenme
Seçime günler kala çirkin provokasyon! Muhalefeti karalayan sahte gazete bastılar!85 izlenme
RTE, Isparta'da 1992'de açılan Süleyman Demirel Ünv. 'Biz getirdik' diyerek yine yalan söyledi !420 izlenme
Trabzon'da cami imamının eşine cinsel içerikli mesaj atan müftü hakkında karar!60 izlenme
Ece Gürel’in ölümünde korkunç şüphe! Ailesi savcılığa gitti66 izlenme
‘Dünyada ilk kez baskıcı bir iktidar sandıkta gitti’246 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde çarpıcı yorum: 'MHP'nin anahtarı Erdoğan'ın cebinde'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatayı aldı!
Çalışanlarının sigortasını dahi ödeyemeyen esnaf isyan etti: "Kaçak göçek gideceğiz Suriyeliler gibi Afganlar gibi"
Saray müteahhitlerine 25 yıllık yeni kıyak!