Kocaeli'de sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Yakup T., Alevi yurttaşlara hakaret etti. Görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekti.
Şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup T.’yi gözaltına aldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Yakup T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma açıldığını bildirdi.
Açıklamada, "Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek’ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Alevilere yönelik saldırıyı kınadığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Ne dediğini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandaşımızın videosunu az önce bana da izlettiler. Aldığım bilgilere göre vatandaş gözaltına alınmış ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereğini hızla yapacaklardır. Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum."
(DHA)
Boş derste müdür yardımcısının din dersi vermesine karşı çıkan öğretmen 'Erdoğan'a hakaret'ten açığa alındı!259 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı: "Tebligat gelmeden haberini yaydılar"18 izlenme
Tarımda büyük çöküş! Kıtlık kapıda!150 izlenme
Türkiye’de de test edilen aşının sonuçlarına rötar107 izlenme
Din tüccarlarının yeni para kazanma yöntemi kadınlara zikir kursu: "Hadi zevk alıyoruz eğleniyoruz tamam mı?"21 izlenme
Devletin yeni tarikatı 'Menzilcilerin' lüks araç konvoyu !1054 izlenme
Peker'e yakınlığı ile bilinen Emre Olur'dan flaş açıklama!99 izlenme
İmamoğlu’na direnen Saray ittifakı 5 milyar lira kaybetti118 izlenme
Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki evlerin kamerasına yansıdı
Karma eğitimi kaldırdılar! ‘Sevap puanı’ getirdiler!
AKP cadı avına hazırlanıyor!
ABD’den doktora kabulü aldı, vize engeline takıldı! ODTÜ’lü gençten yürek burkan tepki: "Tüm emeklerim boşa gitti"