AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin konuştu ve olayın 'münferit' olduğunu savundu.
Güneş, "Olay aydınlığa çıkacaktır. Bu olay üzerinden Müslümanların veya bir siyasi partinin kötülenmesi kabul edilemez. Yaşanan olay münferit bir olaydır. Bu münferit olay üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değildir" diye konuştu.
Bu olayları dine dayandırmanın çok yanlış olduğunu söyleyen Güneş, böyle bir yaklaşımın dini kötülemek anlamına geleceğini söyledi.
Güneş, mevcut kanunlarda bu tür girişimlerin suç olarak sayıldığını, evlilik yaş ve şartlarının açık olduğunu vurguladı.
Gerçek Gündem
Piyasalar yangın yeri! Dolar 15'e koşuyor!52 izlenme
Milli Eğitim Bakanı'na çok anlamlı 5 soru! Merve öğretmenin intiharı Meclis’te!263 izlenme
Ücretli çalışanın mutfağında deprem! Açlık sınırı 4 bin lirayı aştı52 izlenme
Akit yazarının İngilizce isyanı: Dil barajını geçenler zaten FETÖ'cü!71 izlenme
Ekonomide kötü haber! Yabancı yatırımcı gelmiyor, yerli ise çıkıyor!116 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen belediyede şok! Alacaklılar belediye kapısına dayandı!166 izlenme
Ablukaya alınan Taksim'de Gezi anması25 izlenme
TL’deki değer kaybı dünya gündeminde127 izlenme