AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Halil Özcan‘ın kızı Adile Nur Özcan ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde ARGE Şube Müdürü olarak görev yapan Raşit Dedeoğlu 16 Kasım 2019’da evlendi. Dedeoğlu’nun 4 Aralık 2019’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanması tartışma yarattı.
AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan bu atamaya tepki gösteren CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, “İlgi alakası olmayan bir insanın Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanması bir düğün hediyesi anlamına geliyor” dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Halil Özcan. (FOTO: DHA)
“DÜĞÜN SONRASINDA YAPILMASI MANİDAR”
“Günümüz Türkiye’sinde bu gibi liyakatsiz atamalar artık bize normal geliyor” diyen Cidir, şunları söyledi: Eğer Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanan kişi bu vasıflara uygunsa bunu normal karşılarız. Ancak bunlar göz ardı edilip başka kişilere bu yaranmak amacıyla bu atama yapılmışsa bu yanlışın en büyüğüdür.

Raşit Dedeoğlu’nun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanması tartışma yarattı. (FOTO: SÖZCÜ)
“DÜĞÜNDEN SONRA OLMASI MANİDAR”
Reşit Dedeoğlu’nun Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanmasını manidar olduğunu belirten CHP Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman İzol, “Normal bir atama olabilir ama milletvekilinin kızı ile evlendikten sonra, hemen akabinde atanması bizlere manidar geldi” diye konuştu.
BELEDİYE VE AKP’Lİ VEKİL TELEFONLARA CEVAP VERMİYOR
Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gerçekleşen atamayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise telefonlarımıza cevap vermedi.
Eskişehir İMO Başkanı Deniz Kılıç: ‘TOKİ konut dışındaki her türlü inşaat ve arsa ticaretinden elini çeksin’233 izlenme
Türkiye'nin 49 yılık dev holdingi resmen iflas etti19 izlenme
Bir grup Karadenizli Gazze'ye gitmek için Erdoğan'dan emir beklediklerini söyledi29 izlenme
Maaşlardan yüzde 3 kesecekler: Üç kuruşa da göz diktiler!9 izlenme
Memurlar iş bırakma kararı aldı16 izlenme
Osman Öcalan öldü46 izlenme
Erman Toroğlu'ndan Fatih Terim'in Seçil Erzan fonunda adının geçmesiyle ilgili iddia: "Fatih Hoca çok zıpladın ya. Yazık etti kendine. Ağzıyla kuş tutsa artık kendini kurtaramaz"57 izlenme
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti Atatürk’ü kaldırdı!959 izlenme