Pehlivan, müfettiş raporlarına rağmen “zaten güncelliği de yok bu meselenin” diyen hakimi araştırdı, İBB'nin AKP döneminde orada avukatlık yaptığını söyledi. İşte Pehlivan'ın bugünkü yazısı:
ABD’de siyaset eğitimi almaya hak kazandınız. Peki, masraflarınızı kim karşılayacak? Teksas’ta yaşayan babanız mı yoksa bir belediye mi?
Seçiminizi yaptınız. Bu nedenle bir belediyenin şirketinde işe başvurdunuz. O şehrin insanları için ter dökmeyi değil de onların parasıyla ABD’de yaşamayı istediniz.
Ne şanslısınız: Hemen işe alındınız. Hemen belediye yöneticisi size sponsorluk mektubu yazdı. Yıllarca belediyeden akan toplam 155 bin doları ve 59 bin lirayı hesabınızda buldunuz.
Gün geldi, devran döndü, tatlı hayat bitti. O belediyenin yeni başkanı hakkınızda bir müfettiş görevlendirdi. O müfettiş her satırı resmi yazışmaya ve dekonta dayanan bir rapor yazdı. Yetmedi, o belediye hakkınızda suç duyurusunda bulundu. Yetmedi, aldığınız para faiziyle geri istendi. Gazetecinin teki de çıktı, işte tüm bu yeni gelişmeleri köşesine taşıdı.
Sonra bir hâkim çıktı. O gazetecinin “basın hürriyetinin sınırlarını aştığını” söyledi. Yeni çıkan müfettiş raporuna rağmen, “zaten güncelliği de yok bu meselenin” dedi. Ne garip, sadece siz değil, gazeteci de şaşırmadı bu karara.
Zira o gazeteci, baktı kararın altında imzası olan hâkimin ismine...
2019’da hâkimliğe geçen avukatlardan biri olduğunu gördü. Sonra YÖK’ün sitesinde yüksek lisans tezini buldu. Orada özgeçmişi vardı.
Bir de ne görsün o gazeteci? AKP yönetimindeki İBB dönemine dair bir yazıyla ilgili karar veren hâkim, AKP yönetimindeki İBB’de yedi yıl boyunca avukatlık yapmıştı.
İyi ki bu öyküdeki bir dönemin belediye çalışanlarından değilim. Haksızlığa uğramayı yeğlerim.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpliravzakavakcikaninibbdenaldigiparalarih95012.html
GSM operatörleri Balıkesir depreminde de sınıfta kaldı12 izlenme
Sabiha Gökçen Havalimanı da satılıyor!31 izlenme
Türkiye'den kaçan kaçana! İthalat patladı: Türk tekstilcilerden sonra ayakkabıcılar da küçük Çin'de16 izlenme
Yargıda ‘darbe’ krizi büyüdü: Yargıtay 3. Ceza Dairesi ikinci kez AYM’yi tanımadı!29 izlenme
Aidatlara yüzde 200 zam geldi, halk sokağa indi!40 izlenme
Sahte içkiden ölümler devam ediyor, sayı 57'ye çıktı40 izlenme
1,5 ayda yaklaşık 5 bin ürüne ek vergi!89 izlenme
Şehir hastanelerine ‘Kilitleriz’ tehdidi52 izlenme