Türkiye Atom Enerji Kurumu (TAEK), müdahale etti. Çatlak olan bölüm ya da bölümler tümüyle kırıldı ve yenilendi ancak tekrar çatlak oluştu. Beton kırıldı ve sorunlu bölümlerde temel yeniden atıldı.
Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre Rosatom yaz döneminde 80 metre eninde, 80 metre boyunda yaklaşık 3 metre yüksekliğinde reaktörün oturacağı temeli atmak üzere mesaiye başladı.
Temel alanı belli büyüklükte parçalara bölündü ve beton döküldü. Ancak, bazı bölümlerde çatlaklar oluştu. İlk çatlak temmuz ayında tespit edildi. Beton konusunda uzmanlardan ve değişik üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden danışman kadrosu bulunan TAEK, saha denetimlerinde çatlağı tespit etti ve müdahalede bulundu. Sorunlu beton kırıldı. Yeniden atıldı.
Devam eden günlerde, bir kez daha denetimlerde bazı bölümlerde çatlak olduğu saptandı. TAEK, talimat verdi ve çatlak olan bölüm tümüyle kırıldı ve yeniden yapıldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus devlet şirketi Rosatom tarafından inşa edilen olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temel atma törenine Ankara’dan telekonferansla katılmıştı. Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu, Moskova ve Ankara’nın stratejik ortaklığa evrilen ilişkilerinin göstergelerinden biri olarak kabul ediliyordu. Ancak inşaat sırasında ortaya çıkan çatlaklar, nükleer santralin güvenilirliği konusunda endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.
Rus nükleer teknolojisinin dünya pazarına sürülmesi amacıyla 2011 kurulan Rosatom Devlet Kuruluşu'na bağlı bir şirket. Rusatom Energo International A.Ş. (REIN A.Ş.) Mayıs 2015 tarihinden itibaren, yurt dışında nükleer güç santrali inşaat ve işletme projelerini proje şirketlerinin hissedarı olarak yönetiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akkuyudakinukleersantralinsaatinintemelindecatlak4692779/
Ezan provokasyonuna yandaş sendika da dahil oldu!55 izlenme
Varlık Fonu Meclis’e hesap veremedi!165 izlenme
O son tekmeyi unutmadık! Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesinin üzerinden tam 11 yıl geçti…22 izlenme
Avukat Ramazan Bulut, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararı değerlendirdi! ‘Bu karar AKP’li siyasetçilerin de yargılanma yolunu açar’279 izlenme
MHP'de deprem: 5 vekil İYİ Parti'ye geçiyor!2677 izlenme
Ankara'da 5 dk arayla halk otobüsüne 2 kez GBT uyguladılar !707 izlenme
Eski AKP’li vekil partisini uyardı: “Yanlış yapıyorsunuz. Vahim hatadan mutlaka dönülmeli”10 izlenme
MEB, yılbaşının okullarda kutlanmasını yasakladı! Tüm okullara yazı gönderildi24 izlenme
Öğretmenlerine sahip çıkan liseli öğrencilerin tartaklandığı iddia edildi
Aralarında Kılıçdaroğlu da var: 1190 dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığı’nda
Adalet vurgusu: Nasuh Mahruki’nin tutukluluğuna itiraz!
Naci Görür'den İstanbul depremi için kritik uyarı! Tartışmalara son noktayı koydu