İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem ve en büyüğü 5.9 şiddetindeki yüzlerce artçı ile büyük korku yaşadı. Uzun zamandır uzman isimlerin işaret ettiği büyük Marmara ya da İstanbul depremi 'tetiklenir mi?' sorusu akıllara geldi.
İstanbul'da yıkım yaratmayan deprem bilim dünyasında yarattı. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 'marmara'da deprem bitti' derken Prof. Dr. Naci Görür büyük depremi işaret ederek 'Zaman kalmadı' dedi. Fikir ayrılıkları sürerken Prof. Dr. Ahmet Ercan ise özellikle gece saatlerinde meydana gelen bir artçının üzerine 'Sabaha kadar gözlem' yapacağını söyleyerek korku yarattı.
Depremin ardından açıklamalarına devam eden Ahmet Ercan'dan bir paylaşım daha geldi. Bir üniversitenin deprem ve tsunami izleme haritasını paylaşan Ercan, 6.2lik depremin beklenen Marmara depreminin şiddetini küçülttüğünü söyledi.
Yıkım yaratmayan benzer şiddetteki 4 depremin meydana gelmesi durumunda riskin ortadan kalkacağına işaret eden Ahmet Ercan, "Gönül ister ki bundan 4 tane daha olsun. Deprem Çekincesi bitsin" dedi.

Paylaşımının altına yorum yapan bir vatandaşın sorusunu da yanıtlayan Ercan, dilediği deprem senaryosunun gerçek olma ihtimaline tek kelime ile "Olabilir" dedi.
Ahmet Ercan'ın dikkat çeken paylaşımı şu şekilde:
"Kuzey Marmara’da yeri M6,2’lik yıkımsız bir deprem 28 km kırarak beklenen depremi küçültmüştür. Gönül isterli bundan 4 tane daha olsun, tüm K. Marmara yıkımsız, ölümsüz çaylayıp, yarılıp kırılsın İstanbul, Tekirdağ, Yalova deprem Çekincesi bitsin."

Özgür Karabat'ın fotoğrafı IŞİD hücre evinden çıktı! "Bir soruşturma bile açılmadı"9 izlenme
Saldırıya uğrayan Cemil Kılıç o anları anlattı: 'Tüm topluma gözdağı vermek istiyorlar'58 izlenme
AKP Kurucuları da kaygılı "AKP devlet aklını yok etti!"529 izlenme
Hollandalı seçmen neden aşırı sağa oy verdi?29 izlenme
Gezi'ye 'darbe' dediler akademisyenleri gözaltına aldılar!85 izlenme
Kaboğlu yanıtladı: Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş' önerisi hukuken mümkün mü?35 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi sözler: Beşar Esad'ın Özbekistan'a gelmesini isterdim, onunla görüşürdüm32 izlenme
Yerel mahkeme hakimi, Yargıtay'ın Man Adası kararını tanımadı!46 izlenme