AKP’nin kritik dönemlerinde, parti lehine verdiği fetvalarla tanınan Hayrettin Karaman, Yeni Şafak’taki köşesinde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Karaman’ın daha önce söylediği ileri sürülen ve İslami cenahta büyük bir tartışma başlatan “İktidara zarar verecekse, haksızlık ve yanlışlardan şikâyet etmek, doğruları söylemek caiz değildir” sözü yeniden gündeme geldi.
“İKTİDARIN İYİ VE DOĞRULARINI HİÇ KALE ALMAYIP…”
Karaman ise köşesinde bu soruya, seçim vurgusu yaparak yanıt verdi:
“İktidar da, kişiler de, elbette iyi niyetle ve uygun bir dil ile eleştirilir. Maksat da yıpratmak, ne pahasına olursa olsun itibar ve iktidardan düşürmek değil, yanlıştan dönmesini, hatalarını asgariye indirmeyi sağlamak olur. İktidarın iyi ve doğrularını hiç kale almayıp, dile getirmeyip yalnızca tenkit edene göre veya mutlak olarak hata, kusur, günah olanları abartarak, olanın yanına olmayanı da katarak bunları da özellikle seçimlerin arefesinde yaparak istismar etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim, bunu her zaman söyler ve yazarım.
Bu ifadem belli bir zaman ve belli bir iktidar ve muhalefete ait ve mahsus değildir, bugünü ve geleceği içine almak üzere geneldir.”
KRT
Okuma yazma bilmeyeni sandık kurulu seçmen üyesi yaptılar!66 izlenme
Damadın kafasına yumurta kırdılar, üzerine etek giydirdiler ve onunla oynadılar.26 izlenme
Vatandaştan AKP’li siyasetçilerin lüks yaşamına tepki: "Herkes aç onlar ıstakoz yiyor. Kemer sıka sıka 75 kilodan 60 kiloya düştüm!"23 izlenme
Köpeğin ölümüne neden olan minibüs şoförü yolda ezdiği köpeğe aldırış etmedi.20 izlenme
Kadın hakim itirafçı oldu her şeyi anlattı! FETÖ’nün ‘mini etek’ ablası!1525 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde her köşede bir prompter!221 izlenme
İstanbul’da kaçak göçmen baskını! Mahalleli evden eşya fırlattı24 izlenme
İran'da halk, yerel idareyi ve polisi etkisiz hale getirip Türkiye sınırında bir şehri ele geçirdi!30 izlenme