İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Süleyman Soylu’nun muhalefetle tartışması konuşulurken; çözüm sürecinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar pek çok konuda açıklamalar yapıldı.
AK Partili İsmail Güneş, kürsüde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk düşmanı Said Nursi’yi övdü.

Görüşmelerde HDP sıralarına seslenerek AKP Milletvekili Ekrem Çelebi “Çözüm sürecini AK Parti yaptı. Hıyaneti yapan kimdi? Külahınızı alın, önünüze koyun” dedi. Terör örgütünün hareket kabiliyetini yitirmek üzere olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da, “Bazılarının zoruna gidebilir. Savunma değil, taarruz anlayışıyla derin ABD’nin bölgedeki oyunları bozulmuştur” değerlendirmesini yaptı.
AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş de “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Birinci Dünya Savaşı bittiğinde, o dönemde de aynı bugün gibi ayrılıkçı tohumları ekmek isteyenlere karşı, başta Said Nursi olmak üzere, o günün bilim adamları, ileri gelenleri buna geçit vermemişlerdir” ifadelerini kullandı. Muhalefetin uyuşturucu ticaretiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren AK Partili Salih Cora da “Atatürk’ü de, İnönü’yü de, Menderes’i de Demirel’i de, Erbakan’ı da uyuşturucu ticaretiyle suçlamışlardı. Bugün de benzer bir senaryo izliyoruz” dedi.
Yeniçağ
Mahkeme Soylu’ya ‘suç işleri bakanı’ denilmesini ‘ifade özgürlüğü’ saydı39 izlenme
Bir vatandaş (!) darbeyi 5 gün önceden madde madde anlatmış !15446 izlenme
Hulusi Akar'ın Valilik ziyareti esnasında 100 metre yakınına roket atıldı... Validen ilk açıklama190 izlenme
AKP'nin seçim malzemesi olarak Kızılay'ın erzaklarını dağıttığı ortaya çıktı!121 izlenme
Dilan Polat duruşma boyunca ağladı54 izlenme
Melih Bulu, kendi tezindeki intihal iddialarını inceleme yetkisi olan enstitüye müdür atadı!90 izlenme
Rusya’dan rekor ithalat! Petrol indirimli alınıp pahalı mı satılıyor?41 izlenme
İliç'te 9 madenci hala toprak altında: Madeni işleten Anagold 27 işçiyi işten attı59 izlenme