Home
27 Mart 2025 ( 17 izlenme )
Reklamlar

Erişim engeli getirilen hesaplarla ilgili yeni gelişme: X AYM'ye başvurdu


X (Twitter), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 126 hesabı engelleme emrine karşı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.


X'in Küresel Hükümet İşleri, BTK'nın Metin Cihan, Artı Gerçek, Hayko Bağdat gibi 126 hesabı engelleme emrine karşı AYM'ye bireysel başvuruda bulunulduğunu bildirdi.

erisimengeli.jpg

"X, KULLANICILARININ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKLARINI KORUMAYA KARARLIDIR"

Kullanıcaların ifade özgürlüğünün korunması için tüm yasal yolların kullanılacağının belirtildiği açıklama, "Dün, Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Türkiye sınırları içerisinde Metin Cihan, Artı Gerçek, Hayko Bağdat gibi 126 hesabı engelleme emrine karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduk. X, kullanıcılarının küresel çapta ifade özgürlüğü haklarını korumaya kararlıdır ve kullanıcılarımızın ifade özgürlüğünü savunmak için mevcut tüm yasal yolları kullanmaya devam edeceğiz" denildi.

1.jpg

halktv.com.tr

Kaynak:ANKA

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son 5 yılda 2 bin 730 futbol sahası büyüklüğünde arazi yabancılara satıldı! "Erdoğan'a oy verenin aklından şüphe ederim" diyen gence ve ekibe saldırdılar! "Burası Rize tek kurşuna gidersin" Sedat Peker cephesinden dikkat çeken paylaşım: Gözaltı var! 20 yılın özeti: Bit pazarı!