MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'nin açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının arından 'yeni çözüm süreci' iddiaları gündeme gelmişti
Euronews'e konuşan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, söz konusu iddiaları değerlendirdi. Yakın dönemde ÖcalanKandil hattında yaşanan gelişmelere dair bir bilgisinin olmadığını belirten Metiner, "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" dedi.
'ANLAMLI BULURUM'
Metiner şunları söyledi: "Öcalan'ın bu süreçte, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye karşı kullanılan PYD'ye yönelik eleştirileri varsa bunu dile getirmesini faydalı bulurum. DEM siyasetinin yeni dönemde, ABDİsrail ittifakı yerine Filistin ve Türkiye'nin yanında konumlanmasını anlamlı bulurum."
PKK'nin silah bırakmasında Abdullah Öcalan'ın bir etkisinin olacağını düşünmediğini ifade eden Metiner, "Çünkü Kandil'de bunun bir karşılığı yok. Bütün iplerin İsrail ve ABD'nin elinde olduğu bir PKK'dan bahsediyoruz. Ben silah bıraktırma odaklı bir sürecin başlatılmasının doğru olmayacağını, bunun karşılık bulmayacağını, PKK yönetimi istese bile bunu yapamayacağı kanaatindeyim. Siyasal iklim oluşmadan, sadece PKK'ya silah bıraktırmak üzerinden başlayacak bir süreç Türkiye'ye çok şey kaybettirir" diye konuştu.
Tele1
Soylu'nun "Bir tıkla kimin kim olduğunu gösteriyor" dediği tepki çeken KİM uygulaması nedir?25 izlenme
Covid-19 tedbirlerini ihlali gerekçesiyle tutuklanan şahıslar serbest bırakıldı.25 izlenme
Cumhuriyetin ve ilklerin tanığı Pembe Köşk139 izlenme
Yeni Akit yazarı Öz Erciş Seyahat'i hedef aldı! "Bakalım laik kalmaya ne kadar devam edeceksiniz"35 izlenme
AB devlet ve hükümet başkanları Türkiye tartışmasını Mart 2024'e erteledi22 izlenme
Ekrem İmamoğlu Belediyeler Birliği Başkanı oldu25 izlenme
İpek Er'i ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan'ın yazışmaları ortaya çıktı!253 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları Saray'a uzandı: Cumhur İttifakı'ndan 'Alaattin Çakıcı' ve 'af' hamlesi mi?48 izlenme
Hatay'da yangın bölgesinde maden projesi yapılacağı ortaya çıktı!
Hatay'da korkudan markete bile gidemiyorlar: "Evlerimizi 'kepçe değdi' deyip yıkıyorlar"
İktidarda başka bir başdanışman skandalı!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Haluk Bayraktar arasında Atatürk Havalimanı polemiği