AKP ve MHP, bayramdan sonra Siyasi Partiler yasası ve Seçim Yasası’nı değiştirmek için düğmeye bastı.
MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelen önerinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir erken seçimle İYİ Parti’ye yaptıkları gibi önleri kesilmek istenirse Babacan ve Davutoğlu’na yardım ederiz’ sözlerini ardından gelmesi, vekil transferinin önünü kesmek için yapıldığı açıklandı.
Ancak ortaya atılan iddia, asıl korkunun seçim yasağını aşmak için yapılacak geçici transfer değil, AKP’den kopuşları önlemek!
Eski Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Yaşr Okuyan, katıldığı bir Youtube yayınında Ankara kulislerinde konuşulan senaryoyu aktardı. Okuyan, 63 AKP milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ne katılacağının konuşulduğunu katardı.
Kendisine bu bilgiyi önemli bir kaynağın aktardığını söyleyen Okuyan, asıl amacın AKP’den istifaları önlemek olduğunu belirtti.
https://abcgazetesi.com/siyasipartileryasasi63akpivekildevayagececekiddiasi111726
Ekrem İmamoğlu'na konuşma yapacağı şehirde salon vermediler!22 izlenme
Diyanet'in Suudilere ihbarıyla gözaltına alınan Türk vatandaşlarından yardım çağrısı: "Bizi çöp gibi aldılar"41 izlenme
Elektriğe zam mı geliyor? 1 Ocak’tan itibaren…227 izlenme
Aile Bakanı süresiz nafakayı hedef aldı: "Mağdur olan erkeklerimiz varsa yanındayız"28 izlenme
Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar'ı karşı karşıya getiren olayın perde arkası101 izlenme
Akdeniz Oyunları'nda Türk ateşi30 izlenme
İsrail askeri güçleri Nablus'a baskın düzenledi: 9 ölü, 102 yaralı28 izlenme
9.8 liralık kiti 32 liraya satan USHAŞ'ın yönetiminden Fahrettin Koca'nın yardımcısı çıktı!73 izlenme
Varank'ın 1.5 milyon liralık faturasını belediye ödemiş
İçimizi boşattılar: Boş baklava, boş tosttan sonra şimdi de öğrenciler için boş döner ayran çıktı!
Laikliğin anayasadan çıkarılmasını isteyen AKP'li Tosun'a CHP'den sert yanıt!
Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı! Öğrenci yurdu boşaltıldı