MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de, Ankara’da Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.
Ateş cinayetine ilişkin soruşturma, cinayetten bir yıl 4 ay sonra tamamlandı.
22 kişi hakkında ''tasarlayarak öldürme'' suçundan iddianame düzenleyen başsavcılık, iddianameyi Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Soruşturma kapsamında tutuklanan özel harekatçı polisler, Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak hakkında dikkat çeken bir bilgi geldi.
T24'ten Tolga Şardan'ın aktardığına göre, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden sonra "Polis Özel Harekat" için yoğun sayıda dış kaynak alımı yapan emniyet, Gelenbey ve Çolak'ı bu şekilde özel harekatçı yapmış.
Gelenbey ve Çolak, cinayette tetiği çeken katil zanlısı Eray Özyağcı'yı özel bir araçla Ankara'ya getirmişti.
Hükümet, 2016'daki FETÖ'cü askerlerin hedef aldığı Ankara Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı hamlesi sonrası, Özel Harekatçı polis yetiştirilmesi konusunda elini hızlandırmıştı.
Dış kaynak olarak isimlendirilen dışarıdan personel almaya giden emniyet, henüz liseyi yeni bitirmiş kişileri özel harekat olarak yetiştirmeye başlamıştı.
2016 öncesi özel harekatçılar, meslek içinde deneyim kazanmış kişiler arasından seçiliyor ve eğitim gördükten sonra göreve başlıyordu.
Kaynak: Gerçek Gündem
Ukrayna için savaşanların sayısının 6 katına çıktı37 izlenme
Millet ekmek, vali kış bahçesi peşine düştü!73 izlenme
Sosyal medya bu 'şanslı'yı konuşuyor! Babası eski vekil, bir amcası büyükelçi, diğer amcası belediye başkanı, Büyükelçilikte 'yeğen' reklamı!51 izlenme
Nokta koyuldu! 16 ilde yurtlarda karantina… Dönüşler sürüyor267 izlenme
Saray’da şok etkisi yaratacak anket: Erdoğan 5 aday karşısında da kaybediyor!29 izlenme
VIP rezalet! Lüks yalıdaki uyuşturucu partisinde şok detaylar7 izlenme
İmama "çocuğa taciz" gözaltısı!320 izlenme
Çamlıca Tepesi’ne yapılan cami için '290 milyon 601 bin 510 dolar' harcanmış!95 izlenme
Yenidoğan çetesinde itiraf geldi! Özel hastane sahipleri de yargılanacak mı?
Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı!
Depremzedeye cinsel saldırıda bulunup suçunu itiraf eden şüpheli serbest bırakıldı!
Yağmur sonrası rayların altı boşalınca, faciaya giden treni vatandaşlar raylarda koşarak durdurdu