Türkiye, günlerdir Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'ndaki doğa talanını konuşuyor.
LİMAK ve İC ICTAŞ ortaklığında kurulan YK Enerji'nin işlettiği YeniköyKemerköy Termik Santrali için yapıldığı öne sürülen maden genişletme çalışmaları nedeniyle on binlerce ağaç katledilirken; katliamına direnen halk, polis ve jandarmanın sert müdahalesi ile karşılaşmıştı.
Katliam tüm Türkiye'de tepkilere neden olurken; YK Enerji ve Muğla Valiliği, katliamı meşrulaştırmaya çalışmış, valilik talana karşı çıkan halkı provokatörlükle suçlamıştı.
Tepkiler arttığı günlerde ise YK Enerji, şirket bünyesinde çalışan işçiler adına gazetelere ve basına verdiği ilanda "Bizler 35 yıldır, evlerimize ekmek götürmek ve ailelerimize bakmak için gece gündüz demeden çalışan enerji ve maden işçileriyiz. Milas'ta ülkemizin enerjisine enerji katmak için yer altı zenginliğimizi değere dönüştüren emekçileriz. Evleri, okulları, hastaneleri, turizm tesislerini, yolları; ülkemizin dört bir yanını aydınlatan eller bizde. Işığın yandığı her evde bizlerin emeği ve alın teri var. Maden sahalarını rehabilite eden, yeniden ormana, zeytinliğe dönüştüren, 3 milyon fidanı toprakla buluşturan, can suyunu veren bizleriz. Hem çocuklarımızın hem de ülkemizin geleceği olan santraller ile ilgili bizim de söyleyecek sözümüz var. Bu sese kulak verin! Ekmek teknemiz santrallere sahip çıkmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kendi geleceğimizi, ülkemizin kaderini başkalarının belirlemesine izin vermeyeceğiz. Bizler; Bu toprakların çocuklarıyız. Bu bölgenin insanlarıyız. İkizköy'ün, Çamköy'ün, Dereköy'ün, Türkevleri'nin, Milas'ın YK Enerji emekçileriyiz" denilmişti.

İşçiler adına verdiği ilanla katliamı meşrulaştırmaya çalışan YK Enerji'nin santral işçilerinin maaşlarını ödemediği ortaya çıktı.
536 santral işçisinin 3 aydır maaş alamadıkları ifade edilirken; santral önünde toplanan işçiler, eyleme başladı.
YeniköyKemerköy Santrali'nin 2014 yılında özelleştirilmesi gündeme geldiğinde, işçiler karşı çıkmış; kömür işletmeleri enerji ve maden işçileri tarafından işgal edildi.
Özelleştirilmeye karşı çıkan işçiler, işyerlerinin girişinde dozerlerle barikat kurup, yöneticiler dahil hiç kimsenin girişine izin vermezken, Ankara'da ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde toplanan işçilere polis müdahale etmişti.
Kaynak: Gerçek Gündem
Hani sağlıkta çağ atlamıştık? ‘Bizi kıskanan’ Almanya büyük fark attı39 izlenme
İmam, 8 Mart’ta "Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?" dedi, para cezası verildi!110 izlenme
THK’ya 5 yılda 2 bin kişiyi aldılar18 izlenme
Sözcü TV'ye karartma cezasına durdurma kararı19 izlenme
Öğrenci velisi ve yakınlarının dövdüğü öğretmenin boyun kemiği kırıldı238 izlenme
Emeklinin ikramiyesinde büyük kayıp18 izlenme
AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ünlü şefler gelsin diye milyonlar harcamış!15 izlenme
Bingöl'de peş peşe ikinci deprem24 izlenme
Narin soruşturmasındaki kişiden flaş iddia! İşte savcıların üstünde durduğu en güçlü senaryo
Kırıkkale barosu avukatları davayı kabul etmedi!
Uluslararası bilim sitesinden Bulu'nun tez analizi: Yüzde 50'si özgün değil
Din Bilgisi öğretmeninden skandal sözler! 'İçki içmek normal bir şey değil Müslümanlar için, normalleştirmeyin'