Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 10 Temmuz'da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, “Eyüpsultan Zaman Yolculuğu Projesi” için bir ihale düzenledi. İhaleye sadece MTE Yapı Ticaret Anonim Şirketi katılırken, şirket 2 milyon 115 bin TL teklif vererek ihaleyi aldı. AKP’li belediye ile şirket arasında 14 Ağustos tarihinde sözleşme imzalanırken şirketin projeyi 120 gün içerisinde tamamlaması istendi.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Eyüpsultan Zaman Yolculuğu Projesi’nin ihale dosyasında ise Eyüp Sultan olarak tanınan Ebu Eyyub el Ensari’nin Medine’den Yola çıkarak Şam’a uğraması ve oradan İstanbul önlerine gelerek İstanbul’u kuşatması bir sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile canlandırılacağı bilgileri yer aldı.
Projenin Eyüpsultan ilçesinin tanıtımı amacıyla da yapılacağı ve 17. yüzyılda Eyüpsultan’ın durumu ve cumhuriyet sonrasında Eyüpsultan ilçesinin durumunun üç boyutlu modelleme ile canlandırılarak gösterileceği belirtildi. Projede, sanal gerçeklik uçuş simülatörleri, üç boyutlu sanal gerçeklik gözlükleri ve görsel ekranlar da kullanılacak.
SONAR araştırma Başkanı: Doktor ilaç vermez bu saatten sonra, AKP’nin oyları…132 izlenme
Vatandaş kredi kartına sarıldı: Bir yılda yüzde 125 artış!27 izlenme
Bizde Çiftlik Bank’lar bitmiyor: Bu da ‘Anadolu Farm’ vurgunu!179 izlenme
Gayrimenkul fiyatlarındaki artış eğilimi hız kesmeden devam ediyor. 100 metrekarelik evler 1 milyon TL'yi aştı !28 izlenme
CHP meclis üyeleri Sinan Aygün’e meydan okudu: ‘Açıkla!’139 izlenme
CHP yönetimini sanık yaptılar! Kılıçdaroğlu ile 17 parti yöneticisinin 13 yıl hapsi istendi!53 izlenme
Dünya sefalet listesinde Türkiye Afrika ülkelerinin gerisine düştü!149 izlenme
AKP'nin yeni İstanbul planı7 izlenme
CHP’li Erdoğdu’dan Corona uyarısı: Yok sayma halinden kaçınmalıyız
İşte Murat Kapki'nin Mücahit Birinci hakkında yaptığı suç duyurusu
AKP’li Bülent Turan’ın yalanı böyle ortaya çıktı
Maltepe'de miting meydanının dışında kalan binlerce kişi, bariyerleri yıkıp alana böyle girdi!