19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İmamoğlu’nun yanında yer alarak uzun süre sohbet etmesiyle çok konuşulan Efe Ercan isimli çocuk, İmamoğlu’nun yine yanına giderek sohbet etti.
Çelenklerin bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, 19 Mayıs’ın, kararlılığın ilk adımı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“O ilk adımla birlikte milletin uyanışı ve muazzam bir milli mücadele. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı; hürriyet, bağımsızlık mücadelesi ve sonucunda milletimizin 1920’de önce Meclis, 1923’te sonra Cumhuriyet’le buluşması… Atatürk’e ve o dönem mücadele veren silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına, milletimize; yani hepimizin aslında atasına, dedesine, ninesine büyük minnet borcumuz var. 21’inci yüzyılda Atatürk’ü anmak, 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Türkiye’mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, tabii ki adalete, özgürlüğe, fikir özgürlüklerine, demokrasiye, bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul’umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız.
Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel hâliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye’mize, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz. Gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz. Ben, bu duygularla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. İstanbul’umuzun her noktasında bugün gün boyu, akşam, kutlamalar, bir arada olmalar, coşkular… Artık milli bayramlarımızda milletimiz, İstanbul’da ücretsiz ulaşıma da sahip, ki bu coşkuyu yaşayabilsin diye. Bu noktada bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu, coşkuyla, gençlerimizin bir arada olmasını sağlamanın ne kadar anlamlı olduğunu hep birlikte yaşayalım. Emeği geçen herkese, tüm kurum kuruluşlara İstanbul’umuz adına da yürekten teşekkür ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun.”
Efe Ercan isimli çocuk ile diyaloğu sorulan İmamoğlu, “Pırlanta gibi bir çocuğumuz. Çocuğumuzun bir tarafı Türk, bir tarafı Afrika kökenli, bizim evladımız. Büyükannesiyle geliyor. ‘Tutamadım evde’ diyor. Bayrama coşkuyla gelmek istedi diyor. Otizmli bir çocuğumuz ama zeki, duyguları yüksek, bayrama nasıl bir ciddiyetle geldiğini gördünüz ve ‘Bu akşam etkinlikler nerede’ diye herkese sordu, farklı farklı ilçeleri sordu. Onlara katılma coşkusu, insanın içi bir başka, yüreği bir başka, gözleri bir başka doluyor. Onun için o evladımıza ve bütün evlatlarımıza güzel bayramlar diliyorum.” dedi.
Tele1
Rektörün aylığı 1.2 milyon TL16 izlenme
Emekli vatandaşın talebi erken seçim: "Tabii ki erken seçim istiyoruz. Bu milletin bu vebadan kurtulması lazım"11 izlenme
Bakan danışmanı Murat Gül 4 maaşlı çıktı42 izlenme
Asgari ücret için yeni rakam hesaplandı: İşte kulisleri hareketlendiren gelişme!32 izlenme
İstanbul'da çocuğa taciz iddiası ortalığı karıştırdı! Site görevlisi, vatandaşlar tarafından tekme tokat dövüldü!68 izlenme
AKP'nin, eğitimi 15 yılda getirdiği bilimsel nokta !1067 izlenme
'Asıl beka sorunu Türkiye Varlık Fonu'ndaki yeni düzenlemelerdir!'81 izlenme
AKP'li ismin oğluna büyük kıyak! 1 ay önce atandı şimdi başkan oldu!63 izlenme
MHP'li Dilek: "AKP'liler seçim öncesi muhtarlara oy için para dağıttı"
Atatürk'e hakaret eden şahıs AKP MKYK'sına girdi!
Şişli'de gözaltına alınan 124 üniversiteli öğrenciden 34'ü tutuklanmaya sevk edildi
Son tahminleri tutan profesör o ilçeyi işaret etti: 6.8'lik patlama bekleniyor