AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi genel sekreterinin belediye bünyesinde çalışan kadınlara Ramazan ayı ve 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününe ilişkin bir iç yazışma gönderdiği ortaya çıktı.
Gönderilen yazıda Ramazan ayı dolayısıyla kadın personeline iftardan önce evde yemek yapabilmeleri için işten 1 saat erken çıkma izni verildi. Belediye tarafından yayımlanan resmi yazıda, Ramazan ayının kadınların toplumsal rollerini daha da vurguladığı belirtilerek, "kadınların evde yemek hazırlama görevine sahip olduğu" ifade edildi.
Yazıda şu ifadeler yer aldı:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Ramazan ayına denk gelmesi, kadınların hem dini hem de toplumsal anlamda sahip oldukları değerin bir kez daha hatırlanmasına vesile olur. Bu kapsamda kadın personelimizin Ramazan ayı boyunca mesai bitiminden 1 saat önce mesaiden ayrılması ve 8 Mart dünya Kadınlar Günü’ne özel Samsun Büyükşehir Belediyemiz Sosyal Tesisleri’nde yüzde 50 indirimli yararlandırılması Başkanlık makamınca uygun görülmüştür.”

Sözcü
Doktor milletvekili özel hastanede para tuzağına düştü14 izlenme
Atatürk hayranı dünyaca ünlü ekonomist Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştırdı, gerçek rakamları açıkladı!50 izlenme
Sedef Kabaş'tan muhteşem Cumhuriyet tanımı !476 izlenme
Maaşları dört yılda yüzde 461 arttı!73 izlenme
Skandal ifade: Türkiye’nin resmi dilini Arapça yapmışlar!25 izlenme
Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi öldü, tsunami uyarısı yapıldı28 izlenme
Park halindeki otomobilinin bahçeye uçtuğunu gören sürücü sinir krizi geçirdi31 izlenme
İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyla ilgili gözaltına alınan 17 kişi için tutuklama talebi!43 izlenme
Meclis'te 'LGS' gerginliği: Görevden alınan Bilişim Müdürü'nün çocuğu da tüm soruları tam yapmış!
40 ülkeye ihracat yapıyor: Türk tarım devi iflasın pençesinde
CHP'li Karabat, Kapalıçarşı'daki kur vurgununu anlattı
4 ay önce Türkiye'ye geldiği açıklanmıştı, mahalleli bombalı teröristi anlattı 'Esenler'de bir yıldır oturuyordu; Suriyelilerin iş yerinde çalışıyordu'