FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın cep telefonlarına ve kişisel tablet bilgisayarına el koydu. Başkan Adams aleyhine henüz herhangi bir suçlama yapılmasa da seçim kampanyasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, cihazlarına el konulduğu belirtildi.
FBI’ın bu hafta başında mahkeme izniyle Adams’ın kişisel elektronik cihazlarına el koyduğu, inceleme tamamlandıktan sonra cep telefonları ve iPad’inin kendisine iade edileceği belirtildi.
VOA Türkçe'nin haberine göre geçen hafta başlatılan soruşturma kapsamında, Adams’ın seçim kampanyasında usulsüz bir şekilde Türk hükümeti ve ABD’deki Türklerin sahibi olduğu şirketlerden para alıp almadığı araştırılıyor. FBI, geçtiğimiz hafta seçim kampanyasında bağışlardan sorumlu Brianna Suggs'un evine baskın yapıp iki dizüstü bilgisayar, üç cep telefonu ve "Eric Adams" etiketli bir klasöre el koymuştu.
NewYork Belediye Başkanı Adams’ın seçim kampanyasından sorumlu avukatı Boyd Johnson, kampanyaya usulsüz bir şekilde bağış toplandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında telefonlarına ve bir tablet bilgisayarına el koyduğunu doğruladı. Avukat Johnson, "Belediye başkanı herhangi bir suçla suçlanmadı ve soruşturma sürecinde iş birliğini sürdürüyor’’ dedi.
Adams, seçim kampanyasıyla ilgili başlatılan soruşturmaya dair yaptığı son açıklamada, "Saklayacak hiçbir şeyim yok" dedi. Soruşturmada, KSK İnşaat Grubu’nun usulsüz bir şekilde Türk hükümeti tarafından sağlanan bağışları kampanyaya aktardığı iddia edilmişti.
VOA Türkçe, soruşturmada adı geçen inşaat şirketi KSK Construction Group’un ortağı Erdan Arkan’a iddialarla ilgili ulaşmaya çalıştı ancak kendisine ulaşmadı. Arkan, New York Belediyesinden uzun yıllardır çok sayıda ihale alan, şu anda hayatta olmayan Oğuz Gürsel’in sahibi olduğu KİSKA inşaat şirketinin genel müdürlüğünü yürütüyordu. Arkan ve arkadaşları 15 yıl önce KİSKA’dan ayrılarak KSK inşaat şirketini kurdu. KSK’nın hiçbir belediye ya da kamu ihalesine girmediği, şirketin sadece apartman inşaatı yaptığı belirtildi.
halktv.com.tr
SGK mahkeme kararı dinlemedi: İlaçta fiyat farkı arttı44 izlenme
AB, büyüme öngörüsünü düşürdü44 izlenme
İBB’den elektrikli araç açıklaması: Adalar “karayolu” değil “yaya yolu”92 izlenme
Türkiye'nin neden mülteci üssüne dönüştüğü de bir kez daha ortaya çıktı: Avrupa Birliği Türkiye'ye 1.2 milyar Euro verecek52 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 22.161 yeni vaka tespit edilirken, 60 kişi hayatını kaybetti, 5.463 kişi sağlığına kavuştu!47 izlenme
Şamil Tayyar Beştepe'deki Habertürk kavgasını anlattı: "Yargının tanrısı" bile engelleyememiş28 izlenme
Artvin'li gençten yandaş gazeteye kapak üstüne kapak ! İzle,Paylaş !1874 izlenme
Destici durmuyor! Bu kez kredi kartlarının iptalini istedi39 izlenme
Erk Acarer, Süleyman Soylu'nun gözyaşlarının sebebini açıkladı
MUSİAD Başkanı açıkladı: vatandaşların satın alma gücü düştü, Asgari Ücret artırılmalı
Zamlar lokantalardaki iftar sofralarını boş bıraktı
AKP'li belediye borca battı, coronayı gerekçe gösterip borçlanma yetkisi istedi!