Menemen Belediye Meclisinin 9 CHP’li üyesi, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 9 üye 2022–2025 yılları arasında belediye tarafından düzenlenen inşaat ruhsatlarında usulsüzlük yapıldığını iddia etti.
Suç duyurusu dilekçesinde, belediyenin düzenlediği inşaat ruhsatlarıyla "haksız kazanç sağlandığı" ve "kamu zararına neden olunduğu" belirtildi.
Dilekçede şunlar kaydedildi:
“Menemen Belediyesinde 2022–2025 arasında gerçekleştirilen imar uygulamaları kapsamında görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratma, İmar Kanunu, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve eklerine aykırı işlemler, haksız kazanç ve zenginleşme, Türk Ticaret Kanunu'na aykırılık, haksız rekabet, Vergi Usul Kanunu ile Belediye Gelirleri Kanunu'na aykırılık suretiyle belediyenin zarara uğratıldığına ilişkin iddialar hakkında sorumluların tespiti ve kamu davası açılması talebimizdir.”

Suç duyurusunun yapıldığı dilekçede, bazı müteahhit firmalarından alınması gereken yasal haracın alınmadığı, bazılarından ise yüksek oranda haraç alındığı ifade edildi.
Dilekçede, "Menemen Belediyesi nezdinde, kamu zararına yol açan, devletin vergi gelirlerini zafiyete uğratan, yapı denetimi, tarım alanlarının korunması ve SGK ilişik kesme süreçleri gibi temel idari sorumlulukların ihlali suretiyle kamu güvenliği ve idari düzenin zedelendiği, ayrıca ekonomik rekabetin bozulduğu, kimi kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınarak haksız kazanç ve haksız zenginleşmeye yol açtığı anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.
Dilekçede, yapılacak soruşturmalar sonucunda şüpheliler hakkında kamu davası açılması talep edildi.

halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Ali Fuat Yılmazer'in kızına 'CHP'de koltuk verildi' demişlerdi: CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik gerçeği açıkladı!21 izlenme
Pazarda alışveriş lüks oldu: İsyan ettiren fiyatlar!47 izlenme
Türk Telekom internet fiyatlarına zam yaptı: İşte zamlı fiyatlar...37 izlenme
Kur Korumalı Mevduat'ın faturası kabarıyor: Dolardaki 1 liralık artış 53 milyarlık yük getirdi!43 izlenme
Diyarbakır'da son dönemde artan beton zammına tepki!34 izlenme
Saraçhane davasında gerekçeli karar açıklandı: Eylemlerde atılan sloganlar ifade özgürlüğü kapsamında17 izlenme
Canikli: 15 Temmuz’da bazı silahlar kayboldu, arıyoruz307 izlenme
Aziz Çelik'ten 'Kademeli Emeklilik' uyarısı: "Hükümetin böyle bir hazırlığı yok!"55 izlenme