Aydın'ın Koçarlı ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı ile partisinin ilçe başkanının arasını yardım çekleri açtı. AKP Genel Merkezi, ilçedeki yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere 250 liralık yardım çekleri gönderdi.
Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre, İlçe Başkanı İlyas Arslan'ın, yardım çeklerini yoksullara dağıtmak yerine, yakınları ve arkadaşlarının vatandaşlık numaraları üzerinden kullandığı iddia edildi.
İddiaların ilçede dillendirilmesi üzerine AKP'li Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AKP İl Başkanlığı ve Genel Merkezi’ne durumu ileterek, Arslan ile yardımların dağıtılmasını organize eden diğer isim Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun'un görevden alınmasını talep etti.
“İNSAN YERİ GELİYOR KARISIYLA ANLAŞAMIYOR”
Yaşanan gelişmelerin yerel basında yer alması üzerine, AKP İlçe Başkanı Arslan, konunun çok dillendirilmemesini isteyerek “Bu ufak tefek bir fikir ayrılığı, çok büyük bir problem değil. Partiyle ilgili istişare yapmamaktan kaynaklı ufak tefek hatalar. Teşkilatlarla belediyenin olduğu yerde her zaman ufak tefek sürtüşmeler, fikir ayrılıkları olur. Biz teşkilatı, o belediyeyi düşünebilir. İnsan yeri geliyor kendi karısıyla bile anlaşamıyor” açıklamasını yaptı.
BELEDİYE BAŞKANI SUSKUN KALMAYI TERCİH ETTİ
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ise konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih etti. Belediye Basın Bürosu görevlileri, konuyla ilgili olarak Başkanı Kaplan'ın açıklama yapmayacağını söyledi.
5 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İLÇE BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI
Koçarlı Belediyesi'nin AKP'li 7 meclis üyesinden 5'i ise, Kaplan ile Arslan arasındaki tartışmada, ilçe başkanı ile kadın kolları başkanından yana tavır aldı.
Meclis üyeleri Adnan Akdağ, Murat Uncu, Mustafa Demir, Necmi Çıblak ve Yaşar Dirik düzenledikleri basın toplantısında “ilçe ve İl Başkanı ile yapmış olduğumuz görüşmede genel merkezin kuralları dahilinde yardım listesinin hazırladığını ve bu listenin usulsüzlük taşımadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Belediye başkanı Nedim kaplan'ın kendi tekelinde listeyi hazırlayarak, teşkilatı bertaraf etme girişiminde bulunması kabul edilemez” diyerek Kaplan’ı suçladı.
10 milyar dolar çöpe gidebilir18 izlenme
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan çok net mesaj27 izlenme
Yıl 2023, işte Türkiye'nin hali: Diyanet programında kadınlara ayrımcılık49 izlenme
Orman yangınlarına 'kiralık' müdahaleye devam!38 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan flaş karar! Kara sınırları kapatılıyor!114 izlenme
Sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı82 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı'nın Ramazan ayında rakı içtiği fotoğraf ortalığı karıştırdı!79 izlenme
Sanayi icraya düştü işsizlik zirveye çıktı: 13 fabrika 8 imalathane icradan satışa çıktı24 izlenme