İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valilikleri ve ilgili kurumlara gönderilen genelge ile Edirne ve Kırklareli’den Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan kara ve demir yolu sınır kapılarının saat 24.00’den itibaren kapatılacağı açıklandı.
Genelgenin ardından Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Çin’in Vuhan kentinde başlayarak, tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Corona virüsü (Kovid19) salgınından ülkeyi ve halkı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önleyici tedbirler çerçevesinde kara ve deniz sınırımız bulunan Yunanistan ve Bulgaristan ile ilgili tedbirlerin alınmasının zorunla hale geldiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
* Bu kapsamda; Yunanistan sınırındaki İpsala Kara Hudut Kapısı, Pazarkule Kara Hudut Kapısı, Uzunköprü Demiryolu Hudut Kapısı, Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Kara Hudut Kapısı, Kapıkule Demiryolu Hudut Kapısı, Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı, Dereköy Kara Hudut Kapısı yolcu girişçıkışlarına kapatılmıştır.
* Yunanistan anakarasından, Yunan adalarından ülkemize deniz vasıtalarıyla yapılan yolcu taşımacılığına yönelik seferler karşılıklı geçici olarak durdurulmuştur.
* Yukarıda değinilen hudut kapılarından veya deniz vasıtalarıyla ülkemize giriş yapmak isteyen Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşları ile son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunmuş üçüncü ülke vatandaşlarının ülkemize girişine 18.03.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren izin verilmeyecektir.
* Bu önlemler, Türk, Yunan ve Bulgar vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacaktır.
* Ülkemizde oturum iznine sahip olan Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşları Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tedbirler çerçevesinde ülkemize giriş yapabilecektir. Yunanistan’da ve Bulgaristan’da oturum iznine sahip olan Türk vatandaşları da çıkış yapabilecektir.
* Ancak bu madde kapsamında giriş veya çıkış yapacak olan kişiler bu haklarını pandemi tehlikesi geçene kadar yalnızca bir defa kullanabilecektir. Sınır kapılarında yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirilmeyecektir. Dış Ticaret, Sağlık ve Ticaret Bakanlıkları’nca belirlenen usuller çerçevesinde devam edecektir. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikaankaradakitoplantioncesiicislerindenflaskarar5687224/
İşte AKP yüzyılı! İPA verileri ortaya koydu: İstanbullular borç batağında38 izlenme
Eren Erdem açlık grevine başladı!343 izlenme
Kenan Evren 'Öldürmeyelim de besleyelim mi' deyince, yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'e yazılmış'Son Bakış' şarkısının hikâyesi...145 izlenme
MSB o görüntüleri paylaştı: Suriye'nin kuzeyindeki terör hedefleri böyle vuruldu!51 izlenme
Milli Eğitim itiraf etti! Okulu tarikat kurmuş!562 izlenme
SADAT önergesine AKP ve MHP’den ret!47 izlenme
CHP 81 ilde meydanlara çıkıyor295 izlenme
Hamza Yerlikaya krizi büyüyor! Hangisi doğru?129 izlenme