Batman’ın Beşiri ilçesinde 17 yaşındaki bir genci istismar eden uzman çavuş M.O. hakkında jandarma ve savcılığa yapılan şikayet işleme konulmadı. İntihar girişiminde bulunan ve hastanede tedavi gören gencin olayla ilgili bir mektup yazdığı öğrenildi.
Mezopotamya Ajansı’na göre, 24 Haziran’da gerçekleşen istismar sonrası gencin ailesi, uzman çavuş M.O. hakkında hem karakola hem de savcılığa başvurdu. Savcı ve jandarma, aileye gereken neyse yapılacağını söyledi, ancak bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Aile fertleri ise gencin intihar girişiminden önce bir mektup yazdığını ve babasının cebine koyduğunu ileri sürdü. Olayın ardından mektubun savcılığa teslim edildiği belirtildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, İnsan Hakları Derneği (İHD), HDP Kadın Meclisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, aileyi ziyaret etti. Temsilciler, durumun aydınlatılması ve uzman çavuşun gerekli cezayı alması için ailenin yanında olduklarını dile getirdi.
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün Şırnak, bugün Batman, peki yarın? Gençlerimizin, çocuklarımızın maruz kaldığı tacize, tecavüze daha ne kadar sessiz kalınacak? Bu tacizciler, tecavüzcüler daha ne kadar korunacaklar? Biz bunlardan hesap soracağız, asla susmayacağız. Siz de susmayın, ses çıkarın.#susmabatman" dedi.
Beşiri’de istismar edilen çocuk dün ateşli silahla intihar teşebbüsünde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Uzman Çavuş M.O. dün gözaltına alınmıştı. Çocuğun hayati tehlikesi ise devam ediyor.
https://abcgazetesi.com/cocuguistismaredenuzmancavushakkindakisikayetislemekonulmamis352254
Silivri'deki adaydan Beştepe'deki adaya tarihi fark!7 izlenme
Kahreden görüntü: Ferdi Zeyrek ölümünden 3 gün önce o mezarlıktaymış...26 izlenme
Artık Evde Saç Kesmek Çok Kolay !17 izlenme
Erdoğan'ın 'üçüncü adaylığına' karşı çıkan yargıç için HSK harekete geçti37 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Fizan’a götürseler bulacağım… Yanına bırakmayacağız"32 izlenme
Kılıçdaroğlu iftara katıldı: "Zor bir yolu seçtiğimizi biliyoruz"26 izlenme
Gazzeli doktordan Erdoğan'a: "Sözlerinizle kandırıldık"10 izlenme
İşçinin 8 gününü cebe atmışlar!497 izlenme
Yangınlar sürerken para toplama derdine düştüler! Çavuşoğlu 'hesap' açılacağını duyurdu: "Milletimiz cömerttir"
İBB Meclisi’nde ortaya çıktı! AKP döneminde büfelerin kirası ucuza gitmiş!
Datça'nın ardından Çeşme'de de yangın! 7 kişi gözaltında!
MHP'li başkandan sokak hayvanları için skandal sözler