Almanya’nın Berlin kentinde 25 Şubat gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Kürt yazar, şair ve çevirmen Zeynel Abidin Han, memleketi Muş’un Varto ilçesinde toprağa verildi.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, ailesi ve yakınları tarafından havalimanından Han’ın cenazesi, Muş Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı ile memleketi Varto’ya ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
Polis arama noktasına durdurulan cenaze konvoyu, gerekçe gösterilmeksizin uzun bir süre bekletildi. Tekrar Varto’ya doğru hareket eden konvoy bu kez AK Partili Muş Belediyesi Belediye Başkanı Feyat Asya’nın talimatıyla MuşVarto yolunda durdurularak, cenaze araçtan indirildi. Han’ın cenazesi, karşılanma konvoyun da bulunan bir pikap kasasına konularak Varto’ya ulaştırıldı.
Cenaze Varto’ya ulaştığında ise polisler “yoğun katılımın tahriklere yol açacağı” gerekçesiyle defin işlemine herkesin giremeyeceğini, sadece yakın akrabalarının katılımı ile Han’ın defnedilebileceğini söyledi.
Belediye bünyesinde çalışan imamın Varto Belediyesi kayyumun talimatıyla cenaze namazını kılmaması üzerine Han’ın Varto Cemevi’ne getirilen cenazesi yakınları tarafından kılınan namazın ardından ilçe mezarlığa defnedildi.
https://www.abcgazetesi.com/akplibaskancenazeyiaractanindirttiimamcenazenamazinikilmadi85996
Hızlı trenin trafiği ilahiyatçıya emanet!97 izlenme
Murat Emir'in fezlekesindeki suçlama konusu ortaya çıktı: Akın Gürlek sorusu suç sayıldı10 izlenme
Başında AKP'li bürokrat vardı: Almanya, Kuveyt Türk Bankası iştiraki KT Bank’a 'Kara Para' kayyumu atadı!50 izlenme
Sektörler Türkiye'nin ihracatında rekorlar kırmaya devam ediyor26 izlenme
Bilirkişi uyarmıştı: Cengiz İnşaat'ın taş ocağı yaptığı İşkencedere Vadisi'nde arılar ölmeye başladı!79 izlenme
Sedat Peker sessizliğini bozdu! "Benden kurtulmak öyle kolay değil"105 izlenme
İsrail’den 12 bin kişinin sığındığı hastaneyi bombalama tehdidi! Filistin’den acil çağrı29 izlenme
MAK Araştırma sahibi Kulat'tan seçimler için flaş açıklama!37 izlenme