Polonez fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten kovulan emekçilerin eylemi devam ediyor.
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal bugün haklarını arayan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isteyen Tanal’ın üzerine emniyet ait otomobil sürüldü.
Konuyla ilgili Tekgıda-İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Polonez direnişine destek ziyaretinde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isterken üstüne emniyetin aracı sürüldü” ifadeleri yer aldı.
Mahmut Tanal, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“İstanbul Çatalca’da, düşük ücret ve hak kayıplarına karşı sendikalaştıkları için işten çıkarılan Polonez işçilerine desteğe geldik. Polonez işçileri için hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz. İstanbul Çatalca’daki Ürdün sermayeli Polonez gıda fabrikasında çalışan işçiler, sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atıldı. 56 gündür fabrika önünde demokratik eylem haklarını kullanarak direnen işçilerimizle bir aradayız. Direniş alanında gördük ki, burada görevlendirilen polisler, Polonez fabrikası yerleşkesine giderek kahvaltı yapıyor, yemek yiyor, çay-kahve içiyor. Polisler ayrıca fabrika yerleşkesini dinlenme alanı olarak kullanıyor. Özetle, Ürdünlü Polonez’in ürettiği sucuğu yiyen Türk polisi, firma ile işten çıkarılan işçiler arasında tarafsızlığını koruyamaz. Emniyet, polis tarafsız olmalı. Ama bu şartlarda kendilerine olanaklarını sunan Polonez firmasına daha yakın durduklarını gözlemliyoruz. Nitekim polis, Anayasanın 34. maddesine dayanarak demokratik eylem haklarını kullanan Polonez işçilerine yönelik olarak keyfi, ölçüsüz ve orantısız müdahalede bulunuyor. Çatalca İlçe Emniyet Müdürü, işçileri, ‘Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez’ diye tehdit etmedi mi? Zaten bu tehdidinden dolayı Çatalca Emniyet Müdürü hakkında hem suç duyurusunda bulundum hem de bugün İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundum.”
Tanal, Akbelen’deki direnişte de bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya “Burada fişleme yapamazsınız” diyerek tepki göstermişti. Tanal bilgilerin yazılı olduğu kağıdı vermeyerek kaçan jandarmayı kovalamıştı.
Tele1
Teleferik projesi için 69 bin metrekare orman tahrip edilecek!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koronavirüse yakalandı
Genç avukat yeni mezunların koşullarını gözler önüne serdi: "Asgari ücretin altında teklif eden işverenler var. Kendi ofisi olanlarda durum daha da vahim"
Hal değil O-HAL dönemi… Erdoğan’dan açık tehdit!
Ucuz et için saatlerce kuyruk!
Zengin parasına para katıyor! AKP hükümeti fakirden alıp zengine veriyor!
AKP, Devlet Bahçeli'ye güvenmiyor!
Diyanet'ten Diyanet TV'deki programda kullanılan "Allah baba" ifadesine ilişkin açıklama: "İşlem başlatıldı"
AKP'yi eleştiren kaymakama yapmadıklarını bırakmayıp bir de üstüne AKP üyesi yapmışlar!
Mutfakta yeni zamlara hazır olun