İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı.
Türkiye bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da 40 bini aşan vefatlara üzülüyor.
AFAD ise gece saatlerinde yaptığı açıklamada hayatını kaybeden vatandaşların sayısının arttığını belirterek Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
SORUMLULARDAN İSTİFA ETMESİ BEKLENİRKEN...
Kamuoyunda sorumlu olan müteahhitlerin, yapı denetim firmalarının yargılanması, belediye başkanları, bakanlar ve bürokratların ise istifa etmesi beklenirken tepki çeken bir paylaşım geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Twitter hesabından depremde hayat kurtaran evlerin ve büyük yapıların yıkılmasını önleyen sismik izolatörlerle ilgili alay eden bir paylaşım yaptı.
Araç tekerlekleri üzerine inşa edilen bir evin fotoğrafını paylaşan Bakan Yardımcısı gelen ağır tepkiler üzerine bu paylaşımını sildi.



Yeniçağ
CHP’li Tanal o AKP’lileri açıkladı: Damadını danışman olarak alan oğlunu Kızılay'a başkan yapan...77 izlenme
Milyonlarca emekliyi üzen haber! Maaş toplantısı iptal, son karar Erdoğan'ın30 izlenme
Marmara’da batan gemide bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı25 izlenme
IMF: "Dolar 120 TL'ye dayanacak"31 izlenme
Euroda tarihi rekor! 40 TL'yi aştı17 izlenme
Her an istifa etmesi beklenen AKP'li vekil konuştu35 izlenme
AKP'li Şahin Tin'e vatandaştan #kuruekmek kapağı! '30 bin lira maaş alıp şerefsizlik yapmasın, kendisi yesin kuru ekmeği!85 izlenme
Çav Bella'yı mırıldandı, işten atıldı!183 izlenme