Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir süren yangının Gökova Körfezi kıyısındaki Ören Mahallesi’ne yaklaşmasıyla, yerleşim yerinden dün gece tahliyeler başladı.
İleri’nin haberine göre, belediyeye haber verilmeden yapılan tahliyeler sonrası mahallede kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan yurttaşlar da ayrılınca, koordinasyonda boşluk oluştu. Bu sabah yeniden koordinasyonun kurulmasıyla işler hale gelen merkeze, üzerlerinde “Ben cemreyim” yazan yeşil tişörtlerle bir grup genç geldi.
Kendilerini AKP İzmir Gençlik Kolları üyeleri olarak tanıtan gençler, merkezdeki çalışmalara destek olmadı. Çadırdakilerin neden yardım etmedikleri sorusu ve neden hava desteği sağlanmadığı konuşmaları üzerine bu grubun sorumlusu olduğunu iddia eden birkaç genç “Bu hükümet sizin de hükümetiniz. Artistlik yapmayın” gibi ifadelerle karşılık verdi. Gençlere, çadırdan uzaklaşmaları söylendi.
Bir süre sonra aralarından kadınları çıkararak, daha kalabalık halde yeniden çadıra gelen AKP’li grup, yurttaşlara saldırdı. Alana jandarma geldi.
Çadırda gönüllü olarak çalışan bir yurttaş ise “Burayı provoke etmeye gelmişler. Merkezin düzeni bozmak, kendi hakimiyetlerini kurmak istediler” dedi.
Türkiye ile Katar arasında insan hakları alanında işbirliği
Ekmeğe tarihi zam geliyor!
Temel gıda maddelerine yanaşılmıyor: İlk 4 ayda artış yüzde 51'i geçti
Tabelalar yine değişecek! Benzin fiyatlarına zam geliyor
Otogaza bir büyük zam daha geldi!
TİP ve EHP'den CHP dayanışması! Erkan Baş ve Hakan Öztürk ablukaya koştu
İBB, durdurulan yardım kampanyası ve bloke edilen hesaplar için dava açtı!
‘Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir’
'Yenidoğan Çetesi' davasında Fırat Sarı iddialara böyle yanıt verdi! 'Bunu insan yapmaz'
Cami inşaatına hilafet bayrağı astılar! Vali'den açıklama geldi