19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor.
Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda yapılan kutlamalarda dikkat çeken olaylar yaşandı.

Gaziantep’te yaşananlara dair Odatv’ye konuşan, Şahinbey Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, törendeki çelenk krizini anlattı.
19 Mayıs kutlamalarındaki törende AKP’nin çelenk getirmediğini belirten Kalkan, “Tören bittikten sonra alandan henüz ayrılmamıştım. AKP’nin anlaştığı bir çiçekçi, üzerinde ‘AK PARTİ’ yazan siyah çelengi getirdi ve diğer çelenklerin yanına koydu” dedi.

"VALİ, BELEDİYE BAŞKANLARI, KAYMAKALARDAN DA HİÇ KİMSE KATILMADI"
Kalkan, çelenk törenine dair ayrıca “Yine çelenk törenine Sayın Vali, Belediye Başkanları, kaymakamlardan da hiç kimse katılmadı. Cumhur İttifakı’ndan MHP de bir çelenk sunmayı çok gördü. Bunu da kamuoyunun vicdanlarına havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN YAS GÜNÜ DEĞİL, BÜYÜK BİR BAYRAMDIR”
Uğur Kalkan, AKP’nin siyah çelenk göndermesine tepkisini şöyle dile getirdi:
“AKP Gaziantep il Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na önce çelenk göndermedi, tören bittikten sonra da siyah çelenk geldi. Siyah çelenk yası olanlar için gönderilir. Kendileri de bilsin ki bugün bizim için yas günü değil, büyük bir bayramdır. 99 Yıl önce bağımsızlık meşalesinin yandığı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği şanlı bir gündür. Daha öncekiler gibi kendi iktidarları da bir gün gelir geçer ama biz ulusal bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam ederiz.”
.jpeg)
https://odatv.com/akp19mayiskutlamalarinasiyahcelenkgonderdi19051856.html
Erdoğan: "Affedersiniz rakının, viskinin, biranın, şarabın fiyatını dert ediyorlar"32 izlenme
Afganistan’a giden Türk gezgin gördüklerine inanamadı: “Söyleyebileceğim tek şey bu insanların hiçbir şekilde Türkiye’ye gelmemesi gerekiyor”38 izlenme
Devletin valisi rüşvet aldı, facia yaşandı10 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması87 izlenme
Dolar yorumu sosyal medyada olay olan bakandan ALTIN skandalı!754 izlenme
Konut ihalesinde adres hep aynı34 izlenme
Araç alacakların dikkatine! Yeni düzenleme 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek.26 izlenme
İktidarın esnafı getirdiği durumu özetleyen paylaşım! "Evim ipotekli, arabam satıldı, yüzbinlerce TL borcum var"92 izlenme
Gündemi sarsacak iddia! 'AKP'li milletvekilleri Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı'yı ziyaret mi ediyor?'
Seçimlere günler kala son anket sonuçları açıklandı: Yöneylem'in araştırmasına göre Kemal Kılıçdaroğlu önde
Erdoğan’a 3 zor soru
Sinan Akçıl sahneye çevik kuvvet ordusuyla çıktı, görüntülere tepki yağdı! “Devletin polisi bunu neden koruyor? Devletin polisini görevlendirdikleri yerlere bakın”