AKP, Kolin'e ait Soma Kolin Termik Santrali ve Kazancı Holding'e ait Bolu Göynük Termik Santraline 940 milyon TL 'özel bir teşvik' ödemesi yapmış.
CHP'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz gizlenen teşvik belgesini ortaya çıkardıklarını belirtti.
Yavuzyılmaz'ın belirttiğine göre, 2024 yılında kapasite mekanizması ödemeleri kapsamına alınan yerli kömür kullanan toplam 25 termik santralden yalnızca Kolin ve Kazancı holdinglerine ait 2 santralin sözleşmeleri bu özel teşvik hükmünden yararlanma şartlarına uyuyordu.
Yavuzyılmaz EPDK kararının teşvik ile ilgili maddesinin sadece Kolin ve Kazancı holding için dizayn edildiğini belirterek şunları ifade etti:
"Gizlenen teşvik belgesini ortaya çıkardık AK Parti’nin KOLİN’e ait Soma Kolin Termik Santrali ve KAZANCI Holding’e ait Bolu Göynük Termik Santraline, 940 Milyon Lira ‘özel bir teşvik’ ödemesi yaptığını tespit ettik.
EPDK 2024 yılında aldığı bir kararla, Sözleşmelerinde ürettiği elektrik miktarına göre devlete rodövans ödemesi yapan yerli kömür kullanan santrallere, bu ödemelerinin üçte birinin geri ödenmesi karar verdi.
İlk bakışta yerli kömür kullanılması teşvik ediliyor gibi görünse de, gerçek bambaşkaydı. Zira 2024 yılı kapasite mekanizması ödemeleri kapsamına alınan yerli kömür kullanan toplam 25 termik santralden, NASIL OLUYORSA sadece 2’sinin sözleşmeleri bu özel teşvik hükmünden yararlanma şartlarına uyuyordu.
Anlaşılıyor ki, EPDK Kararı’nın ilgili maddesi zaten bu teşviki sadece KOLİN ve KAZANCI alsın diye dizayn edilmişti."
Bu teşvik tutarının 42.526 adet asgari ücrete veya 64.966 emekli maaşına denk geldiğini belirten Yavuzyılmaz, "Bunun adı soygundur!" dedi.
Kaynak: 25.01.2024 tarihli, 12376 karar sıra numarali EPDK Kararı"



Sedat Peker, Süleyman Soylu’ya ‘hediyem’ dediği videoyu paylaştı!80 izlenme
Yandaş A Haber algı yaparken fena yakalandı! Tek damla yağmurun olmadığı bölgede sel varmış gibi yayın yaptı!37 izlenme
Sinan Çetin, Cumhuriyet'e ve değerlerine böyle saldırmıştı: "Bize 80 yıldır yalan söylüyorlar"22 izlenme
11 yaşındaki Esra'ya 3 kişi tecavüz etti, küçük çocuk canına kıydı... AKP'li başkan sanıkların avukatı oldu, 8 ayda serbest kaldılar!34 izlenme
Beşiktaş'ın 39 yaşındaki futbolcusu Atiba, Dünya Kupası'nda tarihe geçecek22 izlenme
Akaryakıt zamlarının fiyat tabelasına yansımasını videoya çekip film izler gibi izlediler!47 izlenme
AKP'li Turan, AKP'li Gezi hakimini böyle savundu! "Partili olmak ayıp değil ki"35 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Kara: 'Her gün 1000 vaka görüyorsak en az 420 kişi...'71 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Başkanı, çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!
Bir kez daha Cumhuriyet'i hedef aldı! Erdoğan: Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor
Seçim sonrası yapılan zamları Demirel zamanında bakın nasıl özetlemiş !
RTE'den büyük başarı! MB döviz rezervleri 7 yılda 130 milyar dolardan 93 milyar dolara ‘yükseldi!’