Antalya'da özel bir okulda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Emine Karakaş, AK Parti'nin sıkça dile getirdiği 'Türkiye Yüzyılı' söylemi hakkında yaptığı konuşma nedeniyle akşam saatlerinde evinden gözaltına alınmıştı.
Karakaş konuşmasında, “Cumhuriyet'in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasa Cumhuriyet yazdımak için ömrünü feda edenler bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar” ifadelerini kullanmıştı.
DAVA AÇILDI
Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi.
Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit'in haberine göre Karakaş’ın avukatı Ali Çelik, “Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile Karakaş’ın iş akdi tek yönlü olarak feshedildi. Kendisinin işe dönüşü ve maaş kesintisinin telafi edilmesine dair süreç ile ilgili 3 ayrı dava açtık” dedi.
KRT
Bakan Koca açıkladı: 24.467 yeni vaka tespit edildi, 29.639 kişi sağlığına kavuşurken, 222 kişi hayatını kaybetti!57 izlenme
Ünlü sosyal güvenlik uzmanının paylaşımı EYT’lilerde panik yarattı: "8-10 ayı bulabilir"54 izlenme
6'lı Masa'nın başkan adayı kim olacak? Bir isim daha gündeme düştü43 izlenme
CHP'li belediyenin itirazı kabul edildi, yargı Özlem Çerçioğlu'na 'dur' dedi20 izlenme
Eskişehir'de bir kadını sokak ortasında taciz edip apartmanına kadar takip eden şahsa sadece ev hapsi!42 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Muharrem İnce'den sert yanıt400 izlenme
Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale!20 izlenme
İsrafın fotoğrafı: Bakanlar Trabzondaki faciaya, 3 özel jet 1 helikopterle gitti286 izlenme
Özgür Özel ve İmamoğlu İstanbul'un Kurtuluşu için paylaştı: "Geldikleri gibi giderler"
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğiz
Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü AKP’li gazeteci: “Özgür Özel dahil dokuz milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılır"
Hüsnü Mahalli: Gerçekten bu işte bir iş var