AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Uzun, 24 Aralık'ta Çanakkale'de Biga Belediyesi tarafından organize edilen bir programa konuşmacı olarak katıldı. Uzun'un, cumhuriyetin ilanı ile Avrupa Birliği’nin (AB) kuruluşunu karşılaştırdığı sözleri gündem oldu.
canakkalegundem.net 'de yayınlan habere göre konuşmasının bir bölümünde Avrupa Birliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Uzun, “Beyler, yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz” sözünü tiye aldı.
Uzun'un, Atatürk ve cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili tepki çeken sözleri şöyle:
“Peki, bu Avrupa Birliği nasıl kuruldu? Yani, şöyle mi kuruldu? Bize anlatıyorlar ya; Bir akşam, şansölyenin kafası bozuldu. Oturmuş beyaz leblebi yiyordu. Dedi ki 'Arkadaşlar yarın Avrupa Birliği’ni ilan ediyoruz.' Acaba öyle miydi? Bize öyle yaptılar ya.
Toplandılar bir akşam 'Beyler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz.' Biz de dedik ki devrime bak. Ulan, ne yarını! Biz ta Çanakkale’den beri o Cumhuriyeti ilan etmek için can veriyoruz can. 5 sene, 6 sene… 8 senedir mücadele ediyoruz. Neyse. O dönem mecburi bir sıkıntı vardı. Tamam dedik. Eyvallah.”
Etkinlik ile ilgili fotoğraflar Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaşılırken, programdan çekilen video ise sosyal medyada hızla yayıldı.
CHP’li Başkan'dan görülmemiş tasarruf: 9,4 milyon lira!
CHP'li Yavuzyılmaz: "Vatandaşa elektrik faturalarında yeni bir tuzak kuruluyor, önlem için son 2.5 ay"
Muş'tan batı illerine kurban dağıtımı başladı
CHP’ye kayyum olarak Melih Gökçek atansa ne yapardı? 10 maddelik liste 'tam isabet' dedirtti
CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar"