AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi ziyareti öncesinde; öğrencilere ve personele bir gün önceden eposta gönderilmiş, derslerin ve çalışmaların çevrim içi olarak yürütüleceği bildirilmişti.
Öte yandan ziyaret, alınan güvenlik önlemleri ile de dikkat çekmişti.
Buna rağmen Erdoğan'ın ziyareti, kampüste günlerdir devam eden protestolar eşliğinde gerçekleşti. Bu sırada pankart taşıdıkları gerekçesiyle öğrenciler gözaltına alındı.
Ziyaretle birlikte kamuoyuna yansıyan bir fotoğrafı paylaşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, fotoğraftaki gençlerin AKP'li gençler olduğunu ancak kamuoyuna 'Boğaziçili Öğrenciler' olarak servis edildiğini söyledi.
Kampüste alınan güvenlik önlemlerine de tepki gösteren Başarır, "Bir de AK Gençlik üyeleriyle fotoğraf çektirip, 'Boğaziçi öğrencileri' diye servis etmişler. Utanmazlık değilse nedir" ifadelerini kullandı.
Başarır, Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başarır, açıklamasında şunları söyledi:
"Boğaziçi Üniversitesi'nde dün yaşananlar tam bir kötücül yönetim gösterisidir! Erdoğan gelecek diye kampüsü asıl sahibi olan öğrencisine, hocasına, personeline kapatmak… Gençleri sabahın köründe yurtlarından çıkarmak… Her yeri adım başı polisle doldurmak… Tüm bunlar korkudan değilse nedendir? Bir de AK Gençlik üyeleriyle fotoğraf çektirip, 'Boğaziçi öğrencileri' diye servis etmişler! Utanmazlık değilse nedir? Hayır! Baskıyla, barikatla, yalanla toplumsal muhalefeti sindiremeyeceksiniz! Korkunuzla gideceksiniz!"
Beyoğlu Belediyesi AKP'den CHP'ye geçince Mutfak Sanatları Akademisi'nin malzemeleri geri alındı35 izlenme
Ali Babacan AKP’den istifa etti89 izlenme
TTB'den açıklama: Kendini güçlü görenlerin değil, haklının yanında olmaya devam edeceğiz56 izlenme
Emeklilikte yaşa takılanlar son durum… EYT’de güncel gelişmeler merak konusu214 izlenme
İngiltere Başbakanı Boris Johnson yoğun bakıma alındı103 izlenme
Canlarını kaybeden Hatay'ın doğası da hedefte: Yandaş vakıf parka kepçelerle girdi, asırlık ağaçları kesti26 izlenme
Ankara Ülkü Ocakları eski Başkanından Sinan Ateş açıklaması 'Ülkücülük adına ağlıyorum'35 izlenme
Memurların zamlı maaş hesabı belli oldu: Öğretmen, hemşire, polis, doktor...17 izlenme
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: 23 Haziran’daki maçı 5-0 alacağız
Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu Serdar Sertçelik'e yapılan silahlı saldırı kamerada
Menzilciler sokağa taştı
MEB'den tepki çeken karar: Erkek öğrenciler voleybol maçlarına alınmayacak! Gerekçe 'öğrencilerin kavga etmemesi için'