Üyelik için Meclis'te seçim yapıldı. Kura sonucunda HSK üyeliğe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever seçildi.
HAVVANUR YURTSEVER KİMDİR?
1972 yılında Ankara'da doğan Yurtsever İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
2008 2014 arasında AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı Yürütme Kurulu üyeliği, aynı tarihlerde ilçe SKM Hukuk İşleri Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. İBB’de Meclis üyeliği yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un müşavirliğini ve bakanlığın hukuk işlerinden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Havvanur Yurtsever'in Emlak Konut’tan maaş alması tartışmalara neden olmuştu.
MHP, Ekim ayı ortasında HSK üyeliğinden istifa eden Kocabey’in yerine isim önerisinde bulunmadı. Kaynaklar mevcut aday adaylarının hiçbirinin MHP adayı olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
AKP bunun üzerine aday adayları arasından üyelik için düşündüğü ismi belirleyerek MHP’ye bilgi verdi. AKP’nin belirlediği bu ismin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever olduğu öne sürülmüştü.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ciftmaastartismasiylagundemegelenhavvanuryurtseverhskninh101370.html
TCDD’deki skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi!246 izlenme
Herkesin evine yapılan gizli zammın formülü!316 izlenme
Küba'dan Türkiye'ye flaş corona aşısı teklifi! "Para istemiyoruz"53 izlenme
Temsil ağırlama parasını seçimde yemişler26 izlenme
Putin Çin'deki Batı karşıtı koalisyonu güçlendirmek istiyor21 izlenme
Merkez bankasının faiz kararı metninde dikkat çeken detay: Faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar verildi.35 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Toplam can kaybı 4.669’a, vaka sayısı da 169.218’e çıktı!87 izlenme
Kanal İstanbul'da Arabistan kuruluyor! Arap fonuna satılan kanal bölgesindeki tarlalar Araplara pazarlanıyor!46 izlenme