Muğla'da yaşayan 8. sınıfa giden 13 yaşındaki A.E.K., AIDS sebebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. HIV pozitif olduğu sonradan anlaşılan çocuğun babasının da AIDS'li olduğu ortaya çıkmıştı.
CİNSEL İSTİSMAR BULGUSUNA RASTLANILMADI
Çocuğun hastalığı, turizmci baba K.K.'dan kaptığı değerlendirilirken A.E.K. hayattayken İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan muayenede cinsel istismar bulgusuna rastlanılmadı. Ayrıca Sosyal Pediatri ve Çocuk Psikiyatrisi bilim dallarından rapor istendi. Durum Çocuk İzlem Merkezi'ne (ÇİM) bildirildi. 8 Ekim ve 17 Ekim tarihlerinde gerekli psikiyatrik muayeneler yapıldı. Yapılan psikiyatrik muayenelerde de cinsel istismar olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın ve adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
"OĞLUMA SARILIP ÖPEMEDİM BİLE"
13 yaşındaki A.E.K.'nın turizmci babası K.K.'ya ulaşıldı. Sabah'ta yer alan habere göre, acılı baba, "Kan vermek istediğimde HIV pozitif olduğumu öğrendim. Oğluma benden nasıl geçtiğine dair herhangi bir bilgim yok. Baba olarak çok dikkat ettim. Acımız çok taze. Küçük bir tane daha çocuğumuz var. Onun bu olaydan etkilenmesini istemiyoruz. Çok kötüyüz. Ayakta zor duruyorum. Bir baba olarak çok zor durumdayım. Ben de kendi hastalığımı öğrendiğimde şoke oldum. Hastalığın bana nasıl bulaştığını bilmiyorum. Bir baba hiçbir zaman çocuğuna hastalığı bulaştırmak istemez. Ortak eşya bile kullanmıyorduk. Hastalık geçmesin diye oğluma sarılıp öpemedim bile" dedi.
Tele1
Esnaf isyanda! 'Dayanacak gücümüz kalmadı, perişan durumdayız'78 izlenme
'ABD Boğaziçi Üniversitesi'ne el koyabilir'54 izlenme
Kur farkı faturası 61.7 milyar TL!129 izlenme
Çanakkale Köprüsü'nün bilançosu: Geçmeyi hayal etmeyenler bile para ödüyor!94 izlenme
Kraliçe’ye 34 milyar dolar borçluyuz!234 izlenme
Bakan Mehmet Şimşek'ten kiralık konut ve vergi açıklaması31 izlenme
İstanbul Havalimanı'nda yiyecek fiyatları uçak biletleriyle yarışıyor!31 izlenme
İmamoğlu'ndan Soylu'nun yardımcısına çok sert tepki! "O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığı yapsın. Ahlaksızlığa adım atmasın"70 izlenme
İşte asgari ücretlinin bir yıllık kaybı! 1137 yumurta 1015 kilo kuru soğan
Bursa'da Suriyeliler 400'ü aşkın fabrika kurdu!
Fırıncılar Odasından Ekmek zammıyla ilgili açıklama: Şubatta görüşülecek
Bloomberg: Erdoğan yabancı yatırımcıları kazandı ama bedelini Türkler ödedi