Türkiye’de kuşkusuz en çok tartışılan konulardan biri Suriyeli sığınmacılar, kaçak Afganistanlı- Pakistanlılar ve sınır güvenliğidir. Türkiye’nin uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle her gün sınırdan kaçak geçiş videoları geliyor.
İktidar ise sınır güvenliği ile ilgili sorunlar olmadığını dile getiriyor.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden Türkiye'ye sınırdan kaçak olarak geçen Afganların videosunu paylaştı.
Özdağ paylaşımında "Tek çözüm sınıra mayın döşemek" dedi.
Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yayınladığı videoya şu notu düştü:
"İran kaynakları son 1 ay içinde 20 bin Afgan’ın İran üzerinden Türkiye’ye girdiği bilgisini paylaşıyor. Tek çözüm Ottawa Anlaşması’ndan çekilmek ve sınırlarımıza mayın döşemek."

OTTAWA ANLAŞMASI
Ottawa Antlaşması, 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe girdi. Anlaşma dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşmedir. Anlaşma 2 Mart 2003 tarihinde TBMM'de kabul edildi.
Yeniçağ
" ‘Gizli tanık’ Serdar Sertçelik ambulansla kaçırıldı"
Kent Lokantası kuyruğunda bekleyen vatandaş: "Hepsi yalan. Şu AK Parti’nin dedikleri hepsi yalan. Milleti sömürmekten fazla bir şey yapmıyorlar"
Türkiye iflas etti, o hâlâ ‘ben’ diyor
'Kurmay kadro gergin...Anketler AKP'de moral bozuyor’
Ermenistan savaşından son dakika gelişmeleri… İlk kareler geldi!
MHP'den İstiklal'de kan döken terörist için açıklama: İdam edilsin, leşi gönlümüzü ancak soğutur.
Atanamayan öğretmen, Ekrem İmamoğlu’na dert yandı: “Mülakatta torpilim olmadığı için atanamıyorum”
Söke-Kuşadası karayolu çöktü! Yol ulaşıma kapatıldı
Deprem vergilerinin araştırılması önerisi bir kez daha AKP-MHP oylarıyla reddedildi!
ABD Dışişleri Bakanı'nın konvoyunda BOP plakalı araç! Ankara'da bu plaka dolaştı
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 30.438 yeni vaka tespit edildi, 31.413 kişi sağlığına kavuşurken, 236 kişi hayatını kaybetti!
CHP'den memurlara kira yardımı yapılması için kanun teklifi
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yapılacak olan zam oranına seyyanen zammı da ekleyerek duyurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 7.377'ye, vaka sayısı 299.810'a yükseldi!