Siemens Healthineers ile Ege Üniversitesi arasında bir anlaşmazlık patlak verdi. Siemens Healthcare Sağlık A.Ş.'nin avukatları, noterden gönderdikleri ihtarnamede, üniversite hastanesine alınacak tıbbi cihazlar için gerçekleştirilen ihalenin "adrese teslim yapıldığını" öne sürdü.
Siemens Healthineers, Ege Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan "4. grup bilgisayarlı tomografi cihazı" ihalesinde usulsüzlük yapıldığını savundu. Şirket, ihale sürecindeki teknik şartnamenin "belirli bir firmaya göre ayarlandığını" ve zeyilname (düzeltme) işlemiyle rekabetin daha da zorlaştırıldığını belirtti.
Ayrıca, ihaleden önce başka bir markanın cihazının getirildiği ve çalıştırılmaya başlandığı iddiasında bulundu. Şirket, bu alımın "piyasa koşullarının çok üzerinde fahiş bir rakama yapıldığını" öne sürerek, konuyu Yüksek Öğretim Kurumu'na taşıyacağını açıkladı.

Ege Üniversitesi yetkilileri ise iddialara yanıt vermekten kaçındı ve konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

Sözcü
Kubilay Aka: "TRT devletin değil halkın kanalı"39 izlenme
Gençlerden AKP'ye oy yok: CHP son ankette büyük fark attı50 izlenme
Kanal İstanbul ile ilgili muhtarların arandığı iddiasına CHP’den tepki!77 izlenme
Bilal Erdoğan’ın İslamcılarla ortak şirket kurduğu ortaya çıktı249 izlenme
Gerçek zafer ve devrim96 izlenme
İran'dan İsrail'e yeni füze dalgası! Microsoft binası vuruldu: Çok sayıda yaralı var32 izlenme
İstanbul Valiliği'nden Ekrem İmamoğlu için MOBESE kararı: Soruşturma izni verilmedi!71 izlenme
Ormanlar yanarken kayyum THK başkanı düğüne gitmiş!49 izlenme
Bir kadına şiddet haberi de Bursa'dan! Erkek arkadaşı tarafından darp edilen kadın, mezarlık önünde otomobilden atıldı!
'Et vurgunu' Meclis'i karıştırdı: Meclis'te yolsuzluk gerilimi
Doğu Perinçek gülerek yanıtladı! 'Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz'
1915 Çanakkale Köprüsü'nde peşkeş gibi ihale! Acı gerçek...