Adana'da 830 Suriyelinin okullarda “gönüllü eğitici” adı altında görevlendirildiğini ortaya çıkaran CHP'li Sümer, Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi de vermişti. Önergesine yanıt alamayan Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında konuyu doğrudan Bakan Selçuk'a sordu.
Adana'daki durumu hatırlatan Sümer, “Türkiye genelinde kaç Suriyeli öğretmen görevlendirilmiştir? Bu öğretmenlerin eğitimleri nelerdir?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer
Sümer ayrıca Adana'da devlet okullarında eğitim gören çok sayıda Suriyeli öğrencinin uyum sorununu da gündeme getirerek, “Bazı sınıflarda Suriyelilerin sayısı Türk öğrencilerden fazla. Velilerin bizlere aktardığına göre, Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında uyum sorunu hâlâ çözülmedi, okullarda aşırı yığılma var. Bu konuda bir önlem almayı düşünüyor musunuz?” dedi.
Bakan Yılmaz ise sorulara “Bizim MEB ile UNICEF arasında… Özellikle Adana özelinde bir soru oldu. Biz, hiçbir şekilde, millî bütçeden bir Suriyeli öğretmen atamıyoruz. Suriyeli çocukların – uyumuyla ilgili Türkçe öğrenmeden okullarda sınıflara girmesini istemiyoruz” diye cevap vermekle yetindi.
Sümer, basına yaptığı açıklamada ise “Ben Sayın Bakan'a bu öğretmenlerin maaşlarının nereden karşılandığını sormadım ama Bakan buna cevap verdi. Cevap verirken de doğrulamış oldu” dedi. Suriyeli öğretmenlerin maaşlarının nereden ödendiğinin de tartışılabileceğini ancak maaştan daha önemli konular olduğunu belirten Sümer şöyle konuştu:
“Öğretmen olmak, okullara girmek bu kadar kolay mıdır? Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz? Ben bir milletvekili olarak merak ediyorum ve bunu öğrenmek tüm vatandaşların hakkı. Burada amacımız Suriyelilere karşı bir hoşgörüsüzlük oluşturulması elbette değil. Bu çok hassas bir konu. Hangi mevzuata göre bu öğretmenler görevlendirilmiştir? Eğitimleri nelerdir? Eğitimlerinin Türkiye'deki denkliği var mıdır? Pedagojik formasyonları var mıdır? Hangi disiplin mevzuatına göre görev yapacaklar? Tüm bunları Milli Eğitim Bakanlığı neden açıklamıyor?”
Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce bir açıklama yapmasını ve bu uygulamaya da son verilmesini istedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/adanada830suriyeliogretmenatandi5512421/
Son anketten Cumhur İttifakı'nı üzecek haber: AKP eriyor, MHP baraj altında!49 izlenme
Devlette 48 bin 500 lira maaş alan kişi kim?115 izlenme
AKP'de yaprak dökümü sürüyor! Bir isim daha istifa etti!96 izlenme
Butlan kararının ardından İBB davasında ilk duruşma! Bir itirafçı daha ifadesini geri çekti24 izlenme
Bloomberg: Türkiye geçen ay dolar için FED’e başvurdu!162 izlenme
Araç sahiplerini trafikte yağmur gibi zamlı cezalar bekliyor32 izlenme
Türkiye’de konser verip Atatürk’ün posterini indirmeye çalışan Yunan şarkıcıdan skandal ifadeler!41 izlenme
Mehmet Akif Ersoy 6 yıl yasaklı madde kullanmış: Tövbe edip umreye gitmiş!22 izlenme
Varlık Fonu yönetim kurulu üyeleri maaş almayacak!
Cumhuriyet’in ilk pandemi hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yıkıldı !
İmamoğlu'ndan AKP'ye 'Sıfır zam' tepkisi! "İstanbul’a böyle sevda olmaz"
Özgür Çelik'ten kongre soruşturmasına ilk tepki: "İstedikleri maşaları devreye soksunlar!"