Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup olan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) lideri olan Weber, “Türkiye, hiçbir zaman AB’ye üye olamaz” dedi.
Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesine konuşan Weber, başkan seçilmesi halinde Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son vereceğini söyledi.
Weber, göreve başladıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede Türkiye’nin AB üyeliği konusunun üzerine bir “kırmızı çizgi çekmek istediğini” vurguladı.
BBC’nin aktardığına göre resmi olarak böyle bir karar sadece AB üyesi ülkelerin hükümet ve devlet başkanları tarafından alınabiliyor.
Ancak Weber, “Komisyona başkanlık edersem, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağını söylemek gibi bir görevim var” diye konuştu.
Alman politikacı, İngiltere’nin AB’den çıkış süreci (Brexit) konusunda da karamsar olduğunu dile getirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abkomisyonbaskaniadayindanskandalturkiyeaciklamasi2678603/
AKP'li vekil maaşları ödemedi işçi vince çıktı !425 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'ye alındı19 izlenme
CHP'li belediyenin öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımı engellendi! "AKP eski milletvekili Cemal Öztaylan, rektör ve dekanı arayarak neredeyse hakarete varacak baskılar uygulamış"18 izlenme
Acı haberler peş peşe geldi: 3 şehit81 izlenme
Yeni ismi bugün açıklandı: Eskişehir'den Atatürk'ün adı sessiz sedasız kaldırıldı22 izlenme
Veyis Ateş 'ilk kez açıklıyorum' dedi, İsmail Saymaz'ın sorusuna cevap veremedi!155 izlenme
Son dakika… CHP ve İYİ Parti ittifak konusunda anlaştı!870 izlenme
Hepsi 1 ayda oldu! Ocak ayında zam fırtınası esti60 izlenme