Londra’nın merkezindeki Marylebone semtinde bulunan beş yıldızlı Chiltern Firehouse otelinde çıkan yangın, 100’den fazla misafirin tahliye edilmesine neden oldu. Yangın, 140 itfaiyecinin müdahalesiyle beş saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
Londra İtfaiyesi, olayda yaralanan olmadığını açıklarken ekiplerin gece boyunca bölgede kalacağını duyurdu. Yangının otelin havalandırma sisteminde başladığı ve dört katlı binanın zemin katından çatıya yayıldığı belirtildi. İtfaiye ekipleri, ikinci ve üçüncü katlara sıçrayan alevlerin çevredeki binalara ulaşmasını engelledi.
Ünlülerin sıkça tercih ettiği otelin sahibi Andre Balazs, yangının nedeninin henüz bilinmediğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Pazar günü BAFTA ödül töreni için Netflix’in düzenleyeceği partiye ev sahipliği yapması planlanan otelin, ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağı açıklandı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, itfaiyecilerin vinçle otelin üst katlarındaki alevlere müdahale ettiği görüldü. Yangını ilk fark edenlerden biri olan Guy Fischman, otelden yükselen dumanın sokağı kapladığını ve görüş mesafesini ciddi şekilde azalttığını söyledi.
Tarihi bir itfaiye istasyonunun yerine 2013 yılında otel olarak açılan Chiltern Firehouse, Dua Lipa, Lady Gaga, Tom Cruise ve Johnny Depp gibi ünlü isimleri ağırlamasıyla biliniyor.
Otel binasının da 30 yıl önce itfaiye istasyonu olarak kullanıldığı öğrenildi.
Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'deki 21 Ocak'taki yangın 11 saatte söndürüldü. Günlüğü kişi başı 30 bin lira civarındaki lüks otelde yangın söndürme tüpü bile olmadığı söylendi. Yangın alarmı sisteminin çalışmadığı da iddia edilen oteldeki faciada 36'sı çocuk 78 kişi vefat etmişti.
Şortlu kıza parkta taciz: "Benim çocuklarım küçük yaştan itibaren haram görmedi ve sizin bacaklarınızı görmek zorunda değil"22 izlenme
Kamu Sektörü Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü bugün imzalandı23 izlenme
AKP Boğaz'a göz dikmişti! İmamoğlu: Kimsenin endişesi olmasın...75 izlenme
AKP’li yöneticiden doktorlarla ilgili skandal paylaşım!69 izlenme
Asgari ücret 2.951 TL eridi33 izlenme
Nevzat Bahtiyar'ın avukatı açıkladı: "Narin cinayetinde 4 sanığın dışında korunan 1 kişi daha var"27 izlenme
'AKP seçim öncesi mucize bekliyor'419 izlenme
İthalatçı kazanıyor vatandaş kaybediyor!81 izlenme