Anasayfa1
19 Ekim 2021 ( 46 izlenme )
Reklamlar

AB’den Türkiye’ye yaptırım sinyali


Önceki gün Lüksemburg'da bir araya gelen AB Dışişleri Bakanları, Türkiye'ye yaptırım sinyali verdi. Özellikle son dönemde tansiyonun yükseldiği TürkiyeYunanistan ilişkilerine değinilen toplantıda, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi'nin arkasındayız mesajı verildi.


Lüksemburg’da bir araya gelen Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Türkiye'nin Kıbrıs'taki yerleşime kapalı bölge Maraş'a yönelik politikaları ve Nautical Geo araştırma gemisi ile ilgili adımları nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin faaliyetlerinin devam etmesi durumunda “seçenekler belgesi” hazırlamayı kararlaştırdıklarını ifade etti. Belgenin AB'nin yaptırımlar da dahil atabileceği adımları içereceği belirtildi. Bu karar, AB’nin Türkiye hakkında hayata geçireceği olası yaptırımlara karşı somut bir adım olarak nitelendiriliyor.

‘TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ KABUL EDİLEMEZ’

Aynı zamanda Borrell, geçtiğimiz günlerde Türk savaş gemisinin müdahalesiyle sonuçlanan olaya da atıfta bulunurken, bu müdahalenin ‘kabul edilemez’ olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da pazartesi günü yaptığı açıklamada Yunanistan ve Güney Rum Kesimi’ne sert ifadelerde bulunmuştu. Oktay, “Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır” dedi. Toplantıda bu ifadeler hatırlatılırken, AB üyeleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle dayanışma mesajı verdiler.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdenturkiyeyeyaptirimsinyali6715386/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Katip milyonları zimmetine geçirip bahse yatırmış: İfadesinde "Paraya ihtiyacım yoktu" dedi Karadenizli teyze İmamoğlu'nun gözaltına alınması kararı sonrası çılgına döndü: "Başkanımı almak öyle kolay değil gelir alırız oraya" Enflasyonu var çok tatlı, binası var çok katlı... TÜİK mahkemeyi tanımıyor Atlas'ın annesine atılan aşağılık tehdit mesajı ortaya çıktı! Sahte siparişle de taciz etmiş