TBMM Sağlık yönetmeliği değiştirilerek bugün yayınlandı ve 550 Milletvekili ile, eski milletvekili, dışarıdan atanan bakanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ücretsiz diş implant hakkı, 8'den 12'ye çıkarıldı.
İşitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da yeniden belirlendi. Gözlük çerçeve fiyatı 350 lira, gözlük bir çift cam fiyatı 200 lira, işitme cihazı her bir kulak için 3 bin lira, işitme cihazı tamir ücreti 250 lira olarak tespit edildi. İmplant başı 500 lira olan malzeme ücreti de bin liraya yükseltildi.
Meclis'in ücretsiz tedavi hakkı, 13 bin 500 eski ve yeni vekil ile, ailelerinin yanı sıra Danıştay ve Yargıtay üyelerini de kapsıyor. Son KHK ile milletvekillerinin yararlandığı sağlık hizmeti kapsamına alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve bunların emeklileri ile aileleri için de 12 implant, kulaklık ve gözlük hizmeti ücretsiz olacak. Fiyat artışları her yıl güncellenecek.
Yeni yönetmelik ile şu hüküm getirildi:
– Hak sahipliği süresince her bir çene için en fazla altı adet kemik içi implant bedeli ödenir. İmplant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlık ile hassas tutucu malzeme bedelleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir ve TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. İmplant malzeme bedelleri ile hassas tutuculu protezlerde kron işleme için ayrıca bir ödeme yapılmaz
Gözlük camı ve çerçevesi için ödenecek azami miktar TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Bu tutarlar TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Gözlük camları, en az 0.5 diyoptrilik değişiklik olması ve reçete edilmesi halinde Kurumca ödenir. Uzman hekim reçetesi ile işitme cihazı kullanması gereken hak sahiplerinin aldıkları cihazın bedelleri ile cihazın bozulması halinde tamir ücretleri TBMM tarafından ödenir. 5 yıldan önce yenilenen, işitme cihazlarının bedelleri ödenmez.”
Meclis’in ücretsiz tedavi hakkından toplam 13 bin 500 kişi yararlanacak. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Danıştay ile Yargıtay üyelerinin de tedavi giderleri TBMM üyeleriyle eşitlenmişti. Artık bu iki kurum üyeleri ve yakınları, 12 implant yaptırdıklarında parasını YargıtayDanıştay ödeyecek.
SGK vatandaşlara ise 4 adet implant yaptırma hakkı tanıyor. Devlet hastanelerinde yaptırılan implantların kalitesi ise üst düzey değil. Devlet hastanelerindeki implantlar, kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık gösterebiliyor.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/milletvekillerineimplantkiyagi8den12yecikti2244979/
İktidar medyası heyecanla paylaştı: Örgüt şeması göz açıp kapayınca değişti30 izlenme
CHP’li Kanko’dan ‘kaynak aktarımı’ tepkisi: "PTT Varlık Fonu'na geçmesinden beri 13 milyar lira zarar etti"28 izlenme
Adana’da bir dede, sağanak yağmur altında torununu sırtına alıp onu şemsiye ile koruyarak İstiklal Marşı bitene kadar bekledi22 izlenme
Avrupa’nın emeklisi ayda ne kadar alıyor? Kira yardımı, tatil yardımı ve hatta kedi-köpek yardımı bile var...36 izlenme
İktidarın 'kan ihalesi' tepki topladı! "Türk Milleti’nin kanı ihaleye çıktı"63 izlenme
RTÜK üyelerine tek koltuk yetmiyor! Hem RTÜK’te hem Reklam Kurulu’nda yönetici!60 izlenme
Erdoğan 'boykot' dedi ama Türkiye'ye grip aşısı gönderen tek firma Fransız çıktı!80 izlenme
AKP’li olduğu için yolsuzluk yapanı değil, soruşturanı jet hızıyla görevden aldılar!43 izlenme
Tamer Karadağlı’nın Business Class saltanatı
CHP lideri Kılıçdaroğu, 'beşli çeteye' sert çıktı: "Bay Kemal o paraları alacak"
Eğitim çalışanları isyanda: Öğretmenlerin yüzde 81'i ay sonunu getiremiyor
AKP'de büyük erime! Son anket: Ankaralılar bu pazar seçim olsa hangi partiye oy veriyor?