TBMM Sağlık yönetmeliği değiştirilerek bugün yayınlandı ve 550 Milletvekili ile, eski milletvekili, dışarıdan atanan bakanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ücretsiz diş implant hakkı, 8'den 12'ye çıkarıldı.
İşitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da yeniden belirlendi. Gözlük çerçeve fiyatı 350 lira, gözlük bir çift cam fiyatı 200 lira, işitme cihazı her bir kulak için 3 bin lira, işitme cihazı tamir ücreti 250 lira olarak tespit edildi. İmplant başı 500 lira olan malzeme ücreti de bin liraya yükseltildi.
Meclis'in ücretsiz tedavi hakkı, 13 bin 500 eski ve yeni vekil ile, ailelerinin yanı sıra Danıştay ve Yargıtay üyelerini de kapsıyor. Son KHK ile milletvekillerinin yararlandığı sağlık hizmeti kapsamına alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve bunların emeklileri ile aileleri için de 12 implant, kulaklık ve gözlük hizmeti ücretsiz olacak. Fiyat artışları her yıl güncellenecek.
Yeni yönetmelik ile şu hüküm getirildi:
– Hak sahipliği süresince her bir çene için en fazla altı adet kemik içi implant bedeli ödenir. İmplant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlık ile hassas tutucu malzeme bedelleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir ve TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. İmplant malzeme bedelleri ile hassas tutuculu protezlerde kron işleme için ayrıca bir ödeme yapılmaz
Gözlük camı ve çerçevesi için ödenecek azami miktar TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Bu tutarlar TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Gözlük camları, en az 0.5 diyoptrilik değişiklik olması ve reçete edilmesi halinde Kurumca ödenir. Uzman hekim reçetesi ile işitme cihazı kullanması gereken hak sahiplerinin aldıkları cihazın bedelleri ile cihazın bozulması halinde tamir ücretleri TBMM tarafından ödenir. 5 yıldan önce yenilenen, işitme cihazlarının bedelleri ödenmez.”
Meclis’in ücretsiz tedavi hakkından toplam 13 bin 500 kişi yararlanacak. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Danıştay ile Yargıtay üyelerinin de tedavi giderleri TBMM üyeleriyle eşitlenmişti. Artık bu iki kurum üyeleri ve yakınları, 12 implant yaptırdıklarında parasını YargıtayDanıştay ödeyecek.
SGK vatandaşlara ise 4 adet implant yaptırma hakkı tanıyor. Devlet hastanelerinde yaptırılan implantların kalitesi ise üst düzey değil. Devlet hastanelerindeki implantlar, kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık gösterebiliyor.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/milletvekillerineimplantkiyagi8den12yecikti2244979/
Sabah gazetesi Erdoğan'ı terk etti: CHP'yi manşete taşıdı, Özgür Özel ile röportaj yaptı24 izlenme
AKP'li patronlara göre, gözü kapatınca ekonomik kriz yok oluyor!75 izlenme
Kanunsuzluğa Bakanlık desteği: CHP'li belediye yıktı, Bakanlık imar izni verdi33 izlenme
Merkez Bankası döviz rezervleri eridi!87 izlenme
Atatürk'e hakaret eden Nagehan Alçı'ya kötü haber: Mahkeme kararını verdi52 izlenme
AKP’li başkanın mobbing uygulayıp görevinden aldığı Zekiye Tekin başkan oldu, mazbatayı aldı!236 izlenme
Erdoğan’ın eski sağ kolu ‘erken seçim’ tarihini açıkladı: "Teşkilatlara talimat verdi..."58 izlenme
Gözler yarınki piyasaya çevrildi: Dolar, euro, borsa, altın yarın bunlar olacak45 izlenme
Büyükçekmece'nin ardından Esenyurt'ta da 'seçmen avı' başladı!
CHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi 'Halk Ekmek' projesini hayata geçirirken, ekmeği 5 TL'den satışa sundu
ABD uyardı "Türkiye’de Covid-19 uyarı seviyesi 3’e çıktı, Türkiye'ye gitmeyin!"
Hazine'de 2020 enkazı! Kasada ürküten açık!