DHA’da yer alan habere göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Afganistan uyruklu kişilerin kentte kiraladıkları bir apartman dairesinde kumar oynayıp, oynattıkları bilgisini aldı.
Bunun üzerine teknik ve fiziki çalışma yapan polis, düzenlediği operasyonda Afganistan uyruklu 11 kişiyi kumar oynarken suçüstü yakaladı. Masada 30 bin lira ve 850 dolara el konuldu. Kiralanan daire de mühürlendi. Gözaltına alınan 11 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek.
ESKİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'BABAM ÇOBAN BULAMIYOR' DEMİŞTİ
Türkiye'ye özellikle kaçak yollardan giriş yapan Afganların çobanlık yaptığı, Türk halkının çobanlık yapmak istememesi sebebiyle ülkede kalmaları gerektiğini vurgulayanlar, kaçakların durumunu bu şekilde meşrulaştırmaya çalışıyorlar.
Eski Bakan Çavuşoğlu da Afgan çobanlar hakkında konuşurken, gelenlerin işgücüne sözde katkıları için tespitte bulunarak onlara olan sözde ihtiyacı dile getirmişti.
Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyelilerin geri dönüşü için yol haritası hazırlandığını belirterek, "Tamamını yüzde 100 göndereceğiz dersek doğru olmaz. Şu anda Türkiye'de tarım sektörü, sanayide, hallerde istihdama ihtiyaç var. Benim babamın koyunları var mesela 'çoban bulamıyorum' diye söyleniyor. Şu anda iş gücüne ihtiyaç var" dedi. Dönmesi gereken çok sayıda Suriyeli olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Esad'la iş birliği yaparak geri göndereceğiz" diye konuşmuştu.
Yeniçağ
Mutlaka izlemelisiniz ! Otobüste dört dörtlük konuştu 'sıra herkese geliyor' dedi, alkış koptu !1994 izlenme
Suriye sınırında helikopterimiz düşürüldü!1199 izlenme
Halk pahalı bilete mahkûm, şirketler dolarla kazanıyor16 izlenme
Operasyondan pes dedirten detay! Savcı uyuşturucu baronu, kuryeleri polis çıktı29 izlenme
Hükümet onları da satıyor! Sıra sosyal tesislerde!245 izlenme
İstanbul Küçükçükmece'de halk artan hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa indi! 'Hükümet istifa'91 izlenme
‘Türk adalarında 6 bin Yunan askeri bulunuyor’38 izlenme
Örgütün aranan hainleri tek tek Suriye’ye geçti23 izlenme
"Erkeğe bir çöp bile almam hesabı erkek ödemeli" demişti: Şahan Gökbakar Buket Aydın’ı fena tiye aldı
Rusya’dan kritik ‘Kiev’ açıklaması: "Operasyonları yavaşlatıyoruz"
9 milyon ailede yoksulluk var
Devlet hastanesinde skandal: Ameliyatlara temizlik görevlisinin girdiği ortaya çıktı!