İzmir Adliyesi’nde önce Cumhuriyet savcısı, sonrasında ise terör suçlarını soruşturmakla yetkili İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili sıfatıyla görev yapan ve adı 'FETÖ Borsası'na karışan savcı Okan Bato hakkında 2019 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 'görevi sırasında rüşvet aldığı' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma sonrası Bato, İzmir'deki başsavcılık görevinden alınmış ve tenzili rütbe ile Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne savcı olarak atanmıştı. Soruşturma sürerken bu kez de Antalya'dan Erzincan'a tayin edilmişti. Bu tayin sonrası Erzincan'a gitmeyen Bato, emekli olmuştu.
T24'ten Tolga Şardan'ın yazısına göre, Bato hakkındaki soruşturma süreci Ekim 2024'te Yargıtay'da tamamlandı. Yargıtay 7. Ceza Dairesi heyeti, Bato hakkında haksız mal edindiği iddialarının kanıtlanması gerekçesiyle 3,5 yıl hapis ile 40 bin lira adli para cezası kararı verdi. Aynı zamanda heyet, Bato'ya verdiği cezayı 'cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası olumsuz lehine takdiri indirim nedeni' olarak kabul etti ve Bato'ya 2 yıl 11 ay hapis cezası ve 33 bin 333 lira adli para cezası verildi.
Bato'ya verilen cezada hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, cezanın ertelenmesine, başkaca indirim ve artırım yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Ayrıca, yurttaşlık haklarından yoksun bırakılmasının yanı sıra yargılama sırasında Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nce üzerine şerh konulan ve Bato’ya ait İzmir Karşıyaka ile Çeşme’de birer ev ve İzmir Bayraklı’da bir ofis için zoralım kararı verildi.
Yargtay'da tamamlanan soruşturma dosyasında HSK'dan gelen mal varlığı araştırma raporundaki detaylar da dikkat çekti. Bato, eski mal bildirimleri ile HSK müfettişine sunduğu mal bildirimi kapsamında yasal geliri ile örtüşmeyen 8.1 milyon lirayı izah edemedi.
Kaynak: T24
Gerçek Gündem
Toprak Seramik Fabrikası tekrardan satışa çıkarıldı!180 izlenme
Halkbank yönetiminde olan RTÜK Başkanı yalanlamıştı: Halkbank'ın Ayhan Bora Kaplan'a verdiği kredilerin belgesi ortaya çıktı41 izlenme
Oğluna pantolon alamadığı için canına kıyan İsmail Devrim'in anısına...255 izlenme
Mansur Yavaş, TOGO kulelerinin nasıl hızla yükseldiğini anlattı!125 izlenme
Meclis'e sunulan torba yasadan ÖİB'ye tam yetki çıktı: Taşıt saltanatını ranta çevirecekler38 izlenme
Deva Partili Mustafa Yeneroğlu sert sözlerle Akşener'i yalanladı! 'Akşener, gerçek dışı açıklamalarla kitlesini yanlış yönlendiriyor'68 izlenme
Seçmenlerinden 20 yıl sonra Erdoğan’a soğuk duş! AKP seçmeninin yeni adresi belli oldu!112 izlenme
Muhalif öğrencilere her şeyi yasaklayan üniversite AK Gençlik’e izin verdi, etkinliği ‘favladı!’144 izlenme
Fatih Altaylı İzmir'den İstanbul’a en ucuz otomobille gitti, geçiş ücetlerine isyan etti: "Vatandaşına böyle geçiren başka bir yer olamaz herhalde"
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a elektrik faturası yanıtı: 'Milletimiz yüzüstü bırakılmıştır'
AKP 'gri alanda' seçmen için sahaya iniyor! İlçe ve köyler arasında siyasi gezintiye çıkılacak!
Barış Terkoğlu kendisini hedef gösteren MHP'linin karanlık geçmişini açıkladı