İzmir Adliyesi’nde önce Cumhuriyet savcısı, sonrasında ise terör suçlarını soruşturmakla yetkili İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili sıfatıyla görev yapan ve adı 'FETÖ Borsası'na karışan savcı Okan Bato hakkında 2019 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 'görevi sırasında rüşvet aldığı' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma sonrası Bato, İzmir'deki başsavcılık görevinden alınmış ve tenzili rütbe ile Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne savcı olarak atanmıştı. Soruşturma sürerken bu kez de Antalya'dan Erzincan'a tayin edilmişti. Bu tayin sonrası Erzincan'a gitmeyen Bato, emekli olmuştu.
T24'ten Tolga Şardan'ın yazısına göre, Bato hakkındaki soruşturma süreci Ekim 2024'te Yargıtay'da tamamlandı. Yargıtay 7. Ceza Dairesi heyeti, Bato hakkında haksız mal edindiği iddialarının kanıtlanması gerekçesiyle 3,5 yıl hapis ile 40 bin lira adli para cezası kararı verdi. Aynı zamanda heyet, Bato'ya verdiği cezayı 'cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası olumsuz lehine takdiri indirim nedeni' olarak kabul etti ve Bato'ya 2 yıl 11 ay hapis cezası ve 33 bin 333 lira adli para cezası verildi.
Bato'ya verilen cezada hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, cezanın ertelenmesine, başkaca indirim ve artırım yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Ayrıca, yurttaşlık haklarından yoksun bırakılmasının yanı sıra yargılama sırasında Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nce üzerine şerh konulan ve Bato’ya ait İzmir Karşıyaka ile Çeşme’de birer ev ve İzmir Bayraklı’da bir ofis için zoralım kararı verildi.
Yargtay'da tamamlanan soruşturma dosyasında HSK'dan gelen mal varlığı araştırma raporundaki detaylar da dikkat çekti. Bato, eski mal bildirimleri ile HSK müfettişine sunduğu mal bildirimi kapsamında yasal geliri ile örtüşmeyen 8.1 milyon lirayı izah edemedi.
Kaynak: T24
Gerçek Gündem
Üniversite sınavında baraj kalktı kalmasına ama sıfır çeken öğrenci sayısı 4 kat arttı!112 izlenme
Tasarrufu yangından yaptılar: 7 ihale daha iptal!30 izlenme
İran Hürmüz Boğazı'nı açtı12 izlenme
Ethem Sancak'ın üzerini çizen AKP, Abdurrahman Kurt'a neden dokunmadı?63 izlenme
Kızılay 2021'deki skandalıyla gündemde: Uçak değil paralar uçmuş!29 izlenme
CHP'li bir belediyeye daha operasyon12 izlenme
Kronik Rahatsızlığı Olan Deprem Mağdurları Reçetesiz İlaç Alabilecek22 izlenme
Doktorları hedef gösteren imam sonunda açığa alındı!56 izlenme
Türk Başkonsolos ABD’li diplomatı kürsüden indirdi!
İmamoğlu'ndan, Selvi'nin "Diploması iptal edilirse yerine eşi Dilek İmamoğlu aday olacak" iddiasına bomba yanıt: "Abdülkadir Selvi okuyor musun hâlâ?"
AKP li Zengin, taciz iddialarını yorumladı: "Araştırma komisyonu kurulacak"
Kayyum kararına mahkeme aranıyor: “Dosyalar kayyum kararı veren mahkemede toplansın” başvurusu