Restoran ve gıda işletmecileri, yemek satışı yapılan dijital platformların uyguladığı yüksek komisyon oranları nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Yemek platformlarının komisyon oranlarının yüzde 40’lara kadar çıkması sonrası restoranlar, isyan etti. Yemek platformlarını boykot etmeye hazırlanan işletmeler, kendi platformlarını kurmak için kolları sıvadı.
Türkiye genelinde restoranlar, artan maliyetler ve online yemek platformlarının uyguladığı yüksek komisyonlara karşı yüzde 20 indirim kampanyası başlatıyor. TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, “Ya komisyonlar düşecek ya da 300 bin restoran platformlardan çıkacak” diyerek boykot mesajı verirken, vatandaşları doğrudan restoranlardan sipariş vermeye çağırdı.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, online yemek platformlarının işletmelere uyguladığı yüksek komisyonların sektörü çıkmaza sürüklediğini söyledi.
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, "Niye böyle oldu dendiğinde ise, aldığımız cevap çok net: Hizmet bedeli. Tüketici şayet haksız bir fiyat artışıyla karşılaşırsa, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kuruluna şikayet edebilir." ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK 'Milletin malını çalanın cenaze namazını Peygamberimiz kılmadı !'
AKP'ye oy veren vatandaşlar 'Fikrimiz değişti, İmamoğlu'na oy vereceğiz !'
Arap atlarının şampiyonluğa uzanan hikayesi
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan 'geçiş ücretleri' iddiası: Çok uygun!
Kocaeli’deki faciada ölenlerin kimlikleri belli oldu! Aralarında çocuklar da var