Kara para aklama iddialarının ardından tutuklanan ve Marmara Cezaevi’nde bulunan Dilan Polat’ın çocukluk arkadaşı Özgecan Sırma 2. Sayfa programında konuştu. Dilan Polat’ın geçmişine dair ayrıntılar veren Sırma’nın Engin Polat ile ilişkisi ile ilgili söyledikleri dikkat çekti.
“Dilan’ın hayatı sadece Engin. Engin ile olan ilişkisi. Biz 17 yaşındayken Engin’in çoraplarını kokluyordu” diyen Sırma, “Kocam kocam’ demesi şov değil, gerçek. Belki de ailedeki duygu eksikliğindendi. Aşk diyemeyeceğimiz, saplantı boyutunda bir bağı var” ifadelerini kullandı.
Sırma’nın açıklamaları şu şekilde:
“Dilan gecekondu hayatından gelme bir kız değil. Eşi öyle. Gelin gittiği ev öyle. Engin, Dilan’ı istemeye geleceği zaman evlerini biz temizledik. Tabii ki hizmetçileri vs yoktu. Ama Antalya’da evleri vardı birkaç tane. Dilan’ın travmaları çoktu. Çok panikatak krizleri geçiriyordu.
Dilan’ın gençliğinde de intihar girişimi oldu. Annesinin kaybı ile alakalı diye düşünüyorum. Annem market alışverişi için indiğinde, Dilan için ‘binanın tepesinde’ diyorlar. Oradan alıp annem bizim eve getirdi. Sakinleştirdik süreci böyle devam ettirdik.
Babası ile çatışmaları, kardeşinin durumu… Arkadaş olarak ben ve ablam vardı. Bizden başka insan yoktu hayatlarında. Bu anıdan bağımsız olarak ortada çok travmatik bir geçmiş var. Bu bir tahliye sebebi değildir. ‘Benim psikolojim bozuk, tahliye edin’ gibi bir durum yok. Bir psikolog ve psikiyatri desteği verilebilir. Veriliyormuş da zaten.
Sıla bana ‘avukatım olur musun?’ dedi, kabul etmedim. Neden edeyim? Bana bir mikrofon uzatılacak. Ben vekaletli bir avukat olarak onların aleyhinde bir şey söyleyebilir miyim? Disiplin suçu. Ben inanmıyorum ki haklılığa, seni nasıl savunayım?”
Ben Dilan ve Sıla’nın kurnaz noktasında olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa zaten böyle olmazlardı. Engin İstanbul’daydı. Şoförlük yapıyordu. Ekonomik olarak zor durumda olduklarını biliyordum. Dilan’ın Engin’e göre daha rahat bir hayatı vardı. Dilan’ın ‘ben şimdi orada nasıl yaşayacağım’, ‘ev işlerini nasıl yapacağım’ kaygısı vardı.
Ekran önünde Sıla ve Dilan can ciğer olabilirler ama kamera arkasında öyle değil bu durum. Kediköpek durumu var.
Antalya’daki evde annesinin kanı duruyordu. Sildirtmiyorlardı. ‘O annemin kanı’ diyorlardı. Onları yönetebilecek biri yoktu duygusal anlarda. Engin istemeye geldiğinde bizim evdeki süpürgeyi götürmüştük, halıya dokunmadık.”
Tele1
AKP'li bürokrattan Kılıçdaroğlu'na hakaret, muhalefete yönelik skandal paylaşımlar!41 izlenme
Memur-Sen'de lüks araç saltanatı: Üyelerin parasıyla Audi'ler ve Passat'lar alındı87 izlenme
Türkiye'de yaşayan İranlı kadından çok konuşulacak sözler: "İran'dan kaçtım geldim burası da İran gibi oldu"45 izlenme
CHP’li başkan isyan etti: Kalorifer yok, ateşçi ve tesisatçısı var!449 izlenme
Akbelen’de orman katliamı yapan Limak’a iktidardan ödül! Kamu borçları dolardan TL’ye çevrildi, 566 milyon dolar kamu zararı oluştu32 izlenme
Ankara'da “Hz. Ali’yi sevmeyiz” diyen öğretmen hakkında karar!33 izlenme
Mahfi Eğilmez faiz-enflasyon sarmalına giren Türkiye'de halka ödetilen parayı açıkladı30 izlenme
RTE kitlesine hitap ediyor 'Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan, ne diyorlar sivribiber, yahu düşünün 1 merminin fiyatı nedir düşünün !'596 izlenme
Memur ve emekli maaşı zammı için kritik tarih: Rakam belli oldu, 2 senaryo ortaya çıktı
AKP'li Yılmazer'den vatandaşa 'yok artık' dedirten yanıt! "Her sene karpuz ekiyorum"
Boğaz trafiği açıldı, yangına denizden müdahale sabah 6'da yeniden başlayacak
İstanbul Ümraniye’de yabancı uyruklu kâğıt toplayıcılar birbirine girdi!